#Αλάτι

Κασερόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη

entertv.gr
Αγαπώ την κασερόπιτα και αυτή είναι η απάντηση σε όλες τις κασερόπιτες που έχω δοκιμάσει. Τραγανό φύλλο,κρεμώδη γέμιση,ένα πραγματικό όνειρό! Τι λέτε μπαίνουμε κουζίνα;;;   Υλικά 6 χωριάτικα φύλλα 600 γρ. κασέρι 1 lt γάλα φρέσκο 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5  αυγά 100 γραμμάρια βούτυρο Αλάτι 1 κουταλάκι του γυκού Μοσχοκάρυδο ½ κουταλάκι του γλυκού ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των...
11:38 01/07/2020

Παντζάρια: Αυτά είναι όλα τα οφέλη που «κερδίζετε» από την κατανάλωσή τους

pronews.gr
Εσείς γνωρίζατε πως τα «υποτιμημένα» για πολλούς παντζάρια είναι από τα πιο πολύτιμα λαχανικά που υπάρχουν; ​Από τη διατήρηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα σας υπό έλεγχο, μέχρι τη βελτίωση της σεξουαλικής σας αντοχής, αυτό το λαχανικό είναι γνωστό ότι συμβάλλει στην θεραπεία σε πολλές ασθένειες. Δείτε για πόσους λόγους επιβάλλεται να προσθέσετε μια μερίδα παντζάρια στο καθημερινό διατροφικό σας πλάνο: Μειώνει τα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης: Είναι σημαντική πηγή νιτρικών αλάτων, τα οποία μετατρέπονται μέσα στον οργανισμό σε νιτρώδη και σε ένα αέριο που ονομάζεται οξείδιο του αζώτου. Και τα δύο αυτά βοηθούν στην διεύρυνση των αρτηριών και την μείωση του καρδιακού παλμού. Μειώνει την “κ
15:11 21/06/2020

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα

eleftherostypos.gr
Κυριακάτικο τραπέζι στη βεράντα και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος δίνει ρεσιτάλ, φτιάχνοντας γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα. Υλικά 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (200 γραμμ./φιλέτο) Αλάτι & πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη 1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός, αποξηραμένος 2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες ¼ φλιτζ. λιαστές ντομάτες σε λάδι,... The post Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου με σάλτσα appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
07:30 21/06/2020

Πατάτες φούρνου με μπέικον και κρεμμύδι

lamianow.gr
Lamianow.gr Πατάτες φούρνου με μπέικον και κρεμμύδι Υλικά 225 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 6 πατάτες κομμένες σε κύβους 1 συσκευασία (50 γρ.) μείγμα μυρωδικών με κρεμμύδι Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σοτάρετε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέστε τις πατάτες και το μείγμα μυρωδικών και ανακατέψτε. Αλατοποπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο […] Πατάτες φούρνου με μπέικον και κρεμμύδι Lamianow.gr
15:11 20/06/2020

H συνταγή της ημέρας: Στραπατσάδα με ντοματίνια

eleftherostypos.gr
Ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά είναι η στραπατσάδα. Μόνο που σε αυτή την εκτέλεση, απογειώνεται με ντοματίνια. Υλικά 8 αυγά Αλάτι & πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ½ φλιτζ. γιαούρτι 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Ντοματίνια 2 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσάμικου 4 φέτες τραγανό ψωμί 2 κουταλιές... The post H συνταγή της ημέρας: Στραπατσάδα με ντοματίνια appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
12:45 15/06/2020

Γαύρος πλακί στον φούρνο

lykavitos.gr
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 15΄ Χρόνος μαγειρέματος: 45΄ Υλικά · 1 κιλό γαύρο · 1/2 κούπα ελαιόλαδο · 2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες · 1 - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο · 1 κουταλιά ντοματοπελτέ · ¼ κούπα νερό · 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο · Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι · 1 /2 κ.γ. […]
15:32 05/06/2020

Σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών

entertv.gr
Σνίτσελ με σάλτσα μανιταριών σας έχω σήμερα! Yλικά 2 σνίτσελ χοιρινά (λεπτά κομμένα) 3 αυγά Λίγο γάλα εβαπορέ Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ελαιόλαδο Αλεύρι Φρυγανιά τριμμένη   Για τη σάλτσα μανιταριών 250 γρ.  φρέσκα μανιτάρια 3 κ.σ. βούτυρο Τ. Κερκύρας 150 γρ. κρεμώδες τυρί 100 ml κρέμα γάλακτος 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί Λίγο φρέσκο...
08:59 03/06/2020

Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου

eleftherostypos.gr
Κρέπες γεμιστές με μανιτάρια, αγαπημένη εύκολη και γρήγορη συνταγή! Ο Τάσος Αντετενίου σας εκπλήσσει γευστικά… Υλικά Για τη ζύμη 3 αυγά 2 φλιτζ. 400 ml γάλα 60 γραμμ. βούτυρο λιωμένο 100 ml νερό 300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλάτι Για τη γέμιση 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1... The post Η συνταγή της ημέρας: Κρέπες με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
11:27 02/06/2020

Γερμανική εταιρεία θέλει να «φυτέψει» 29 ανεμογεννήτριες εντός του παρθένου Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων! (Photos)

topontiki.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  Την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση ενός μεγάλου αιολικού πάρκου στο Περιστέρι και εντός της ζώνης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων υπέβαλλε προς έγκριση Γερμανική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα με ανάλογα έργα σε 16 χώρες. Η ΜΠΕ είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 4 Ιουλίου και με την έγκρισή της η επένδυση μπορεί να περάσει στο στάδιο της υλοποίησης. Το αιολικό πάρκο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, θα αναπτυχθεί στους Δήμου Μετσόβου και Βορείων Τζουμέρκων. Συνολικά θα τοποθετηθούν 29 ανεμογεννήτριες και η συνολική ισχύς θα φτάνει στα 88,4 ΜW. Πρόκειται για ένα αιολικό πάρκο αντίστοιχο με αυτό του Κασιδιάρη που ολοκληρώθηκε πρόσφ
11:42 29/05/2020

Μπρόκολο στο φούρνο

matrix24.gr
Μία εξαιρετική συνταγή για μπρόκολο στο φούρνο.Υλικά1 μπρόκολο3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες4 κ.σ. ελαιόλαδοΑλάτιΠιπέριΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.Σε ένα ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο ή λαδόχαρτο.Κόβουμε το μπρόκολο και το [...]
15:20 26/05/2020

Καλαμάκι Χταπόδι

topontiki.gr
Cucina poveraΥλικά 1 κιλό χταπόδι (μόνο τα πλοκάμια) 100ml λευκό ξηρό κρασί (προαιρετικά) 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 1 φύλλο δάφνης Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση Λίγο ελαιόλαδο   Για το σερβίρισμα 40 γραμμάρια ελαιόλαδο Χυμό από ένα μικρό λεμόνι 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα   Εκτέλεση Βάζουμε σε κατσαρόλα το χταπόδι, το κρασί, τη δάφνη και το κρεμμύδι κομμένο στη μέση. Σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Όταν είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους μπουκίτσας. Περνάμε τις μπουκιές σε ξύλινα καλαμάκια που έχουμε εμποτίσει για λίγες ώρες σε νερό. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα σχαροτηγανο και ψήνουμε τα καλαμάκια για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν
14:03 22/05/2020

Η συνταγή της ημέρας: Τσακιστές baby πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου

eleftherostypos.gr
Πατάτες τσακιστές στον φούρνο από τον Τάσο Αντωνίου. Πεντανόστιμη συνταγή για τραγανές πατάτες φούρνου, που θα συνοδεύσουν τα κρεατικά σας και όχι μόνο. Υλικά 500 γραμμ. baby πατάτες Αλάτι 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 50 γραμμ. κίτρινο τυρί τριμμένο Διαδικασία Πλένετε καλά τις baby πατάτες.... The post Η συνταγή της ημέρας: Τσακιστές baby πατάτες από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
12:30 22/05/2020

Φωτεινό Αστέρι: Έκκληση για βοήθεια στις οικογένειες που στηρίζει

dete.gr
Το Φωτεινό Αστέρι απευθύνει έκκληση στους Πατρινούς να βοηθήσουν όσες οικογένειες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και δεν έχουν τρόπους για να επιβιώσουν από μόνες τους. Ο σύλλογος που φροντίζει πάνω από 500 οικογένειες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής τονίζει τα εξής:  "Για μία ακόμα φορά ζητάμε την στήριξη και την αγάπη σας , σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας και ευελπιστούμε να σας έχουμε στο πλευρό μας καθώς οι ενέργειες αυτές μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακολουθεί η λίστα των αναγκών μας Νωπά είδη κρέατος Λαχανικά Τυροκομικά Γάλα εβαπορέ Αλάτι- […]
21:54 19/05/2020

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή: Καραβίδες, ούζο και φινόκιο!

thecaller.gr
Καραβίδες με ούζο και φινόκιο, λοιπόν για σήμερα. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε αλλά και πως θα εκτελέσουμε την συγκεκριμένη συνταγή. Υλικά για μισό κιλό: Μισό κιλό καραβίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 1 φινόκιο (μαραθόριζα) 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 πιπεριά πράσινη 1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη Λίγο ούζο Λάδι Αλάτι -Πιπέρι Σκόνη σκόρδο Εκτέλεση: Σοτάρουμε στο […] The post Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή: Καραβίδες, ούζο και φινόκιο! appeared first on TheCaller.Gr.
11:39 19/05/2020

Πότε ανοίγουν καφετέριες, καφενεία μπαρ, εστιατόρια, οι ανατροπές

ieidiseis.gr
Νωρίτερα από ότι είχε ανακοινωθεί αρχικά ανοίγουν καφετέρειες, καφενεία, μπαρ και εστιατόρια. Δείτε πότε ανοίγουν αλλά και τις ανατροπές που θα ισχύουν.Με ανατροπές συνοδεύεται το άνοιγμα της οικονομίας στην Ελλάδα, καθώς όλα εξελίσσονται πιο γρήγορα από ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί. Τα εμπορικά κέντρα ανοίγουν άμεσα, ενώ η εστίαση ανοίγει νωρίτερα, με νέα μέτρα. Το «πράσινο» φως έδωσε η Επιτροπή λοιμωξιολόγων έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης και όλα τα καταστήματα εστίασης, δηλαδή καφετέριες, καφενεία, μπαρ και εστιατόρια ανοίγουν ξανά τις πόρτες για να υποδεχτούν τους πολίτες από τη Δευτέρα 25 Μαΐου. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, νέοι κανόνες αναμένονται σε
07:56 17/05/2020

Χωριάτικα λουκάνικα με πατάτες στο φούρνο

topontiki.gr
Cucina poveraΥλικά 500 γραμμάρια πατάτες 500 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο 50 γραμμάρια ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση Λίγη ρίγανη και λίγο δεντρολίβανο για γεύση 150 γραμμάρια αποφλοιωμένες ντομάτες Εκτέλεση Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φέτες και μετά σε μικρούς κύβους προσπαθώντας να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα. Μεταφέρετέ τις σε ταψί, καρυκέψτε τις με αλάτι, πιπέρι, λάδι και ρίγανη και ανακατέψτε τις καλά. Κόψτε το λουκάνικο σε κομμάτια περίπου 6-7 εκατοστά και βάλτε τα πάνω στις πατάτες. Σε ένα μικρό μπολάκι πολτοποιήστε με το χέρι σας τις αποφλοιωμένες ντομάτες και ρίξτε τις κι αυτές πάνω από τις πατάτες και τα λουκάνικα. Ανακατέψτε καλά και α
13:00 15/05/2020

Η νέα πραγματικότητα στα εστιατόρια- Αλατοπίπερα μιας χρήσης κι αντισηπτικά στο τραπέζι (ΒΙΝΤΕΟ)

el.gr
Στο δελτίο του όπεν είδαμε τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν ξανά οι επιχειρήσεις εστίασης την 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με το ethnos.gr, αυτό που έχει κλειδώσει είναι σίγουρα πως τα τραπέζια που θα στηθούν στα εστιατόρια θα είναι τεσσάρων ατόμων ή 5 εάν υπάρχει πενταμελής οικογένεια με 3 ανήλικα. Αλάτι, πιπέρι και ντρεσινγκ θα […] Το άρθρο Η νέα πραγματικότητα στα εστιατόρια- Αλατοπίπερα μιας χρήσης κι αντισηπτικά στο τραπέζι (ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
08:31 15/05/2020

Τηγανόψωμο… παραδοσιακά απλό!

e-ptolemeos.gr
Όπως και να το πει κανείς…τηγανόψωμο, τυρόψωμο ή τυροπιτάρι…το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το «ταπεινό» ψωμο-τύρι εν τη ενώσει του! Υλικά½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι ξερή μαγιά2 κ.σ. ξύδι2 κ.σ. λάδι1 ½ κούπα χλιαρό νερόΑλάτι½ κιλό φέτα σε τρίμματαΕλαιόλαδο για το τηγάνισμα ΕκτέλεσηΖυμώνουμε στο μίξερ –ή πολύ καλά με τα χέρια- τα ... The post Τηγανόψωμο… παραδοσιακά απλό! appeared first on e-ptolemeos.gr.
08:03 15/05/2020

ΣΑΒΒΑΤΟ–Η συνταγή της ημέρας: Κλασικό μπέργκερ από τον Πέτρο Συρίγο

eleftherostypos.gr
Η σπιτική εκδοχή του αγαπημένου αγαπημένου street food! Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει κλασικό μπέργκερ με τέλειες πατάτες. Υλικά Για το μπέργκερ 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από κιλότο (αλεσμένος 1 φορά) Αλάτι & πιπέρι 2 ασπράδια αυγού Για τη σος 75 γραμμ. βούτυρο 2 κρεμμύδια (σε λεπτές φέτες) 100 γραμμ. πιπεριές... The post ΣΑΒΒΑΤΟ–Η συνταγή της ημέρας: Κλασικό μπέργκερ από τον Πέτρο Συρίγο appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:54 02/05/2020

Κοχύλες μεσογειακές γεμιστές με ανθότυρο

topontiki.gr
Cucina povera  Υλικά 1 πακέτο μεγάλες κοχύλες 1 μεγάλη συσκευασία ανθότυρο (περίπου 450γραμμάρια) ή δύο μικρές ½ κούπα τριμμένο τριμμένο  πεκορίνο (ή άλλο σκληρό και αλμυρό τυρί) 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 12 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα 1 μεγάλο αυγό 1 συσκευασία παρμεζάνα τριμμένη 450 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας σπιτική ή του εμπορίου 200 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C .Βράστε τις κοχύλες στο μισό χρόνο που αναγράφει πάνω η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμες, στραγγίστε τις και αφήστε να κρυώσουν. Εντωμεταξύ, ανακατέψτε σε ένα μπολ το ανθότυρο, το πεκορίνο, το μαϊντανό, το βασιλικό, το αυγό, λίγο αλάτι και πιπέρι κ
14:12 01/05/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load