#Γαστρονομία

Νέος Τουριστικός Οδηγός του Δήμου Αμυνταίου

e-ptolemeos.gr
Ένας ολοκληρωμένος τουριστικός οδηγός που περιέχει κείμενα στα ελληνικά και στα αγγλικά, εντυπωσιακές φωτογραφίες και στον οποίο παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα, για την ιστορία και για τον πολιτισμό της περιοχής και γενικότερα ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τον επισκέπτη.  Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται οι ενότητες: Ιστορία- Αρχαιολογία, Αξιοθέατα, Γαστρονομία, Δραστηριότητες, Σημεία Ενδιαφέροντος, Χάρτες, Χρήσιμα Τηλέφωνα […]
12:26 10/03/2023

Pancakes σπανάκι με κρέμα φέτας από την σεφ Ελένη Κουμαντάνου

naftemporiki.gr
Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας αποτελεί έναν σημαντικό οδηγό γεύσης και ποιότητας που επιβραβεύει τα καλύτερα της ελληνικής γαστρονομίας, από προϊόντα και παραγωγούς, μέχρι εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καινοτόμες ιδέες σίτισης, βιβλία κ.ο.κ.… Pancakes σπανάκι με κρέμα φέτας από την σεφ Ελένη Κουμαντάνου - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
13:02 25/01/2023

Η Τρικαλινή Γαστρονομία με το brand name «Meteorisimo»

tanea.gr
Σήμερα στα Τρίκαλα η γαστρονομία έχει το δικό της ξεχωριστό brand name «Meteorisimo», μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία
13:14 21/12/2022

Δειπνοσοφιστήριον: Γιόρτασε 25 χρόνια στον χώρο της υψηλής Γαστρονομίας

monopoli.gr
Με ένα ξεχωριστό event που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών, γιορτάστηκε η επιτυχημένη 25χρονη πορεία του Δειπνοσοφιστηρίου στον χώρο της υψηλής Γαστρονομίας.
00:22 13/12/2022

ΕΟΤ: Η «καρδιά» της γαστρονομίας και του ορεινού τουρισμού «χτυπά» στη Σπάρτη

Newsit
Η γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής της Λακωνίας, αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται για τους ορεινούς προορισμούς της χώρας μας στην μετά-covid εποχή, θα βρεθούν στο επίκεντρο δύο εξειδικευμένων συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Πρόκειται για το 1o Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού Σπάρτης με τίτλο: «Η ... Περισσότερα To άρθρο ΕΟΤ: Η «καρδιά» της γαστρονομίας και του ορεινού τουρισμού «χτυπά» στη Σπάρτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
17:20 09/12/2022

«Blind Dinner» από τη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τον chef Σωτήρη Κοντιζά

Cnn.gr
Η Νο1 Σχολής Γαστρονομίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την κοινωνική επιχείρηση «Με Άλλα Μάτια», διοργάνωσε ένα ξεχωριστό δείπνο σε συνθήκες μερικού σκότους, με στόχο την ευαισθητοποίηση απέναντι στα άτομα…Περισσότερα...
10:52 05/12/2022

Καλαμάτα: «Ημέρες τοπικής γαστρονομίας»

eleftherostypos.gr
Με την συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας αλλά προπάντων των παραγωγών και επαγγελματιών, των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα και φυσικά των ανθρώπων της γεύσης, το φεστιβάλ Γαστρονομίας Καλαμάτας είναι γεγονός. Οι «Ημέρες τοπικής γαστρονομίας» που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 25-26 Νοεμβρίου στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας θέτουν  σε πρώτο πλάνο τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής με βασικό στόχο […] Το άρθρο Καλαμάτα: «Ημέρες τοπικής γαστρονομίας» εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
15:26 30/11/2022

Αυλαία στην Τρίκαλα Κορινθίας για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories

eleftherostypos.gr
Αυλαία για εφέτος έριξε το γαστρονομικό ταξίδι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ειδική εκδήλωση στα Τρίκαλα Κορινθίας. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, τα μαγευτικά Τρίκαλα Κορινθίας έγιναν πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Περιφέρεια και την Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο τοπικό γαστρονομικό φεστιβάλ. Την ίδια στιγμή πληθώρα τοπικών επιχειρήσεων παρουσίασαν τις δικές τους γευστικές προτάσεις, με […] Το άρθρο Αυλαία στην Τρίκαλα Κορινθίας για το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
02:08 26/10/2022

Νέες ακρότητες Τσαβούσογλου: Για να καταλάβουμε τον παράλογο φόβο της Ελλάδας πρέπει να γνωρίζουμε κλινική ψυχολογία

thecaller.gr
Νέα επίθεση στη χώρα μας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραπέμποντας στην… κλινική ψυχολογία για την περίπτωση της χώρας μας, όπως είπε χαρακτηριστικά.Νέα επίθεση στη χώρα μας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραπέμποντας στην… κλινική ψυχολογία για την περίπτωση της χώρας μας, όπως είπε χαρακτηριστικά.Ειδικότερα, ο Τσαβούσογλου βρέθηκε στην Αντιόχεια για να παρακολουθήσει το 6ο Φεστιβάλ Ελιάς, Ελαιόλαδου και Γαστρονομίας και να οργανώσει μια σειρά προγραμμάτων, ενώ συναντήθηκε με φοιτητές στο πλαίσιο της εκδήλωσης […]
18:20 22/10/2022

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Peloponnese Food Stories ολοκληρώνεται στα Τρίκαλα

naftemporiki.gr
Μετά την Αρεόπολη Λακωνίας, την Κορώνη, το παράλιο Άστρος και το Τολό, η επόμενη και τελευταία στάση του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στα παραμυθένια Τρίκαλα Κορινθίας.
12:22 21/10/2022

Κερδισμένη για μια ακόμα φορά η διπλωματία της ελληνικής γαστρονομίας

in.gr
Πλούσιες γεύσεις από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες του 19ου συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας της CEUCO.
18:48 20/10/2022

Καλύτερος Σεφ της Ευρώπης ο αρχιμάγειρας της Προεδρίας, Β. Μπέκας

dete.gr
Ο Βασίλης Μπέκας αρχιμάγειρας της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι εδώ και λίγες ημέρες ο καλύτερος σεφ της Ευρώπης για το 22. Βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 19ου Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οινολογίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Ντιζόν της Γαλλίας, όπου η χώρα μας διακρίθηκε με δύο ακόμη βραβεία. Οι 700 και πλέον Σύνεδροι απ’ όλη την Ευρώπη, που βρέθηκαν το τριήμερο […]
16:34 20/10/2022

Στην 1η γιορτή Σαρδέλας και Γαστρονομίας, η Δήμαρχος Χαλκιδέων

otavoice.gr
Στην 1η γιορτή Σαρδέλας και Γαστρονομίας «Ευβοϊκός 2022» στη Χαλκίδα, σήμερα Κυριακή 2 Οκτωβρίου, που διοργάνωσαν ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α) και το Σωματείο Ιχθυεμπόρων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υποστήριξη και του Δήμου Χαλκιδέων, παρευρέθηκε...
14:48 03/10/2022

Ταξίδι στο Τολό: Γκόγκες, αγκινάρες, τραχανάς, αυτοφυής κάππαρη και καλομαγειρεμένο φαγητό στο τραπέζι

ProtoThema.gr
Αφορμή της επίσκεψης μας το Τοπικό Φεστιβάλ Γαστρονομίας και τέταρτος σταθμός του «Peloponnese Food Stories»
11:32 02/10/2022

Εντυπωσίασε η Ημαθία με την συμμετοχή της στο Φεστιβάλ «Ηράκλειο Μέρες Γαστρονομίας» 

grtimes.gr
Η Ημαθία ήταν φέτος η τιμώμενη περιοχή στο 4ο Φεστιβάλ «Ημέρες Γαστρονομίας 2022» που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου 2022 και που διοργανώνεται από τον δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης. Η συμμετοχή της Ημαθίας στην Κρήτη, έγινε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, των Δήμων Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Ηρωϊκής πόλης της Νάουσας και του Επιμελητηρίου Ημαθίας, καθώς και με την συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων και του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών μέσα από την δράση «Imathia Quality», που έχει στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ημαθίας που είναι ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και τα προϊόντα της. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων
22:22 29/09/2022

Συμμετοχή του Δήμου Πάρου στο 14ο Φεστιβάλ Κυκλαδίτικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

otavoice.gr
Ο Δήμος Πάρου συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στο Φεστιβάλ Κυκλαδίτικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές», το οποίο έλαβε χώρα στην Σίφνο κατά το διάστημα 22-24 Σεπτεμβρίου 2022. Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος κ. Δώρα Σαρρή-Παπακυρίλλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης κ. Μικές Λεοντής, η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου...
11:20 29/09/2022

Ο ΟΚΑΑ διοργανωτής της 1ης Γιορτής Σαρδέλας & Γαστρονομίας Χαλκίδας

paraskhnio.gr
Η «1η Γιορτή της Σαρδέλας και γαστρονομίας» ανοίγει τις «πόρτες» της στην πόλη της Χαλκίδας (προβλήτα Αγ. Νικολάου), την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, από τις 12:00 το μεσημέρι, στους λάτρεις του ομώνυμου αλιεύματος, όπου, ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) και το Σωματείο Ιχθυεμπόρων και Επιχειρήσεων Ιχθυόσκαλας Χαλκίδας «Ο Ευβοϊκός», με σειρά δράσεων Το άρθρο Ο ΟΚΑΑ διοργανωτής της 1ης Γιορτής Σαρδέλας & Γαστρονομίας Χαλκίδας εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
16:56 27/09/2022

Διαπεριφερειακή συνεργασία και αγροτικά ζητήματα στις συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη, Θ. Βασιλόπουλου, σε Ελασσόνα και Λαμία

dete.gr
Συναντήσεις με στόχο την διαπεριφερειακή συνεργασία και την προώθηση θεμάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας είχε το περασμένο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης, εκπροσώπησε την Περιφέρεια στην πανελλήνια γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία» στην Ελασσόνα και στην γενική έκθεση “Lamia Expo 2022” όπου κυριάρχησε ο […]
15:04 26/09/2022

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ: Τι είπε ο Υπουργός για ζωοτροφές – ΟΠΕΚΕΠΕ

tilegrafimanews.gr
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ: Τι είπε ο Υπουργός για ζωοτροφές - ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) ΑΓΡΟΤΕΣ 2022: Λίγο πάνω από τα 90 εκατ. ευρώ θα είναι το ποσό που θα δοθεί ως ενίσχυση στους κτηνοτρόφους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στο κόστος παραγωγής, που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς σε ομιλία του στο «Ελασσόνα Forum- Φέτα και Γαστρονομία» και σε επαφές που είχε με εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων «θα κατανεμηθούν 60 εκατ. στην αιγοπροβατοτροφία, ενώ ανάλογα σημαντικές θα είναι οι ενισχύσεις στη βοοτροφία, στην πτηνοτροφία (κρεα
12:32 26/09/2022

Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας: Στόχος να καταστεί γαστρονομικός προορισμός (ΦΩΤΟ)

grtimes.gr
Με την παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη έναρξη του 4ου Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας 2022». Στόχος της δημοτικής αρχής να καταστεί η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και γαστρονομικός προορισμός. Ανταπόκριση: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com) Μπορεί η βροχή που έπεφτε το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου να ακύρωσε την επίσημη έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο, ωστόσο χθες βράδυ η προβλήτα στον Κούλε στο λιμάνι «πλημμύρισε» από κόσμο, από γεύσεις και μουσικές, πολιτισμό και δρώμενα. Γεύσεις Κρήτης αλλά και Ημαθίας η οποία είναι η Τιμώμενη Περιοχή στο 4ο Φεστιβάλ Γασ
09:36 25/09/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load