Και όμως - Τα τρόφιμα που μειώνουν την μετάδοση του κορωνοϊού! - Πως συνδέονται με τα σταγονίδια
pronews.gr
Οι μάσκες και η κοινωνική αποστασιοποίηση, μάθαμε πως είναι δύο γνωστοί παράγοντες για να κρατάμε μακριά παθογόνους παράγοντες που μεταδίδονται με τον αέρα, όπως ο κορωνοϊός. Δεδομένης όμως της έλλειψης συγκεκριμένου φαρμάκου κατά του ιού, οι ερευνητές μελετούν τρόπους να αλλάξουν το … σάλιο.
Προς τον σκοπό αυτό, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριδας Μάικλ Κίνζελ, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικής και Αεροδιαστημικής Μηχανικής και Καρίμ Άχμεντ, αναπληρωτής καθηγητής στο ίδιο τμήμα, διερευνούν συνδυασμούς τροφίμων, που θα μειώνουν και θα πυκνώνουν το σάλιο των ανθρώπων, ώστε κατά το φτάρνισμα, τα σωματίδια να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερα, για να «ταξιδεύουν» λιγότερο από
08:48 19/09/2021