#Κατάθλιψη

Άγχος και κρίσεις πανικού: Επιπτώσεις στην υγεία και τρόποι αντιμετώπισης

koolnews.gr
Το άγχος και οι κρίσεις πανικού αποτελούν συχνά φαινόμενα, με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία. Η διαχείρισή τους είναι απαραίτητη για την ευημερία και την ποιότητα ζωής. Συνέπειες στην ψυχική υγεία Κατάθλιψη Το άγχος και οι κρίσεις πανικού μπορούν να οδηγήσουν σε συμπτώματα κατάθλιψης, όπως θλίψη, απώλεια ενδιαφέροντος και αλλαγές στην όρεξη και τον […] The post Άγχος και κρίσεις πανικού: Επιπτώσεις στην υγεία και τρόποι αντιμετώπισης appeared first on Koolnews.gr.
23:58 05/04/2024

Κατάθλιψη: Απειλεί περισσότερο την καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών

iatropedia.gr
Πόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να εκδηλώσουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα. Τι ισχύει για τους άνδρες. The post Κατάθλιψη: Απειλεί περισσότερο την καρδιαγγειακή υγεία των γυναικών appeared first on Iatropedia.
10:09 13/03/2024

Κατάθλιψη: Άσκηση ή φάρμακα η πιο αποτελεσματική θεραπεία;

iatropedia.gr
Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις, σύμφωνα με νέα, συνδυασμένη ανάλυση δεκάδων προγενέστερων μελετών. The post Κατάθλιψη: Άσκηση ή φάρμακα η πιο αποτελεσματική θεραπεία; appeared first on Iatropedia.
09:09 16/02/2024

Πώς να διαχειριστείτε την «Κατάθλιψη των εορτών» – 4 συμβουλές από ειδικούς

instyle.gr
Παρά τα λαμπερά φώτα και την εορταστική ευθυμία που συνοδεύουν τις ημέρες που διανύουμε, αυτή η εποχή του χρόνου μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα μοναξιάς, απομόνωσης, θλίψης τόσο για άτομα με κλινική κατάθλιψη, όσο και για μερικούς που δεν έχουν κατάθλιψη. Η κατάθλιψη στις γιορτές μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, αναφέρει η Akua Boateng, ψυχοθεραπεύτρια […] The post Πώς να διαχειριστείτε την «Κατάθλιψη των εορτών» – 4 συμβουλές από ειδικούς appeared first on InStyle.
23:46 29/12/2023

Κατάθλιψη και Χριστούγεννα: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα, τι απαντούν οι ειδικοί

fimes.gr
Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα κατάθλιψης τα Χριστούγεννα; «Ζηλεύω το φως των άλλων», η «υπερβολική χαρά με φοβίζει», «με πνίγει η μοναξιά». Έτσι αισθάνεται ένας άνθρωπος που βιώνει κατάθλιψη τις ημέρες των γιορτών, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς την εορταστική περίοδο καταγράφονται πενταπλάσια ποσοστά καταθλιπτικών. «Τα Χριστούγεννα γίνονται η αφορμή όχι μόνο για την επιδείνωση των […] Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Κατάθλιψη και Χριστούγεννα: Γιατί αυξάνονται τα κρούσματα, τι απαντούν οι ειδικοί.
13:37 26/12/2023

Πώς καταλαβαίνεις αν κάποιος έκανε ναρκωτικά – Τα σημάδια που το μαρτυρούν

Newsbeast.gr
Τα ναρκωτικά είναι ένα ένοχο μυστικό για αρκετούς ανθρώπους -ακόμη και για ορισμένους που έχουν εθιστεί-, όμως υπάρχουν σημάδια στο σώμα τους που μαρτυρούν την χρήση, ειδικά αν έχουν περάσει λίγες ώρες μετά την κατανάλωση τους. Η New York Post επικοινώνησε με ειδικούς και συγκέντρωσε όλα τα ύποπτα σημάδια των πέντε πιο συχνών ναρκωτικών που καταναλώνει ο άνθρωπος, γιατί είναι σχεδόν παντού προσβάσιμα. Βενζοδιαζεπίνες Οι βενζοδιαζεπίνες που αποτελούνται από τα δημοφιλή Valium, Xanax ή Ativan είναι συνταγογραφούμενα φάρμακα, που λειτουργούν ως κατασταλτικά του νευρικού συστήματος. Ωστόσο, η τακτική χρήση μπορεί να δημιουργήσει εθισμό και να καταστούν ναρκωτικά, αντί για φάρμακα. Τα άτομα πο
04:00 05/12/2023

Φλώρινα: Ξεκινούν οι ομάδες αυτοβοήθειας και υποστήριξης ασθενών με διπολική διαταραχή και κατάθλιψη

e-ptolemeos.gr
Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση που από το 2008 βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων Διπολικών Ασθενών και των φιλικών και συγγενικών τους προσώπων, πρόκειται να διεξάγει νέες ομάδες Αυτοβοήθειας και υποστήριξης Ασθενών με Διπολική Διαταραχή και Κατάθλιψη στην πόλη της Φλώρινας υπό την αιγίδα του Δήμου Φλώρινας. Οι ομάδες διεξάγονται χωρίς κόστος συμμετοχής για τους ασθενείς. […]
09:53 29/11/2023

Κατάθλιψη, στρες και άγχος απειλούν την καρδιά – Τι να προσέχετε

iatropedia.gr
Τι αποκαλύπτουν δύο νέες μελέτες σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές. Η σχέση με καρδιοπάθεια, υπέρταση, εγκεφαλικό. The post Κατάθλιψη, στρες και άγχος απειλούν την καρδιά – Τι να προσέχετε appeared first on Iatropedia.
10:09 07/11/2023

"Η Προάσπιση της Ψυχικής Υγείας"

patrasevents.gr
Η μεγαλύτερη ανάγκη της κοινωνίας μας αυτή τη στιγμή, θεωρώ πως είναι η προάσπιση της Ψυχικής Υγείας. Τα τελευταία χρόνια και με κορύφωσητα χρόνια της πανδημίας λόγω covid19, δόθηκε μεγάλη προτεραιότητα στην σωματική υγεία.Είμαστε όμως μόνο σώματα; Γιατί ένας άνθρωπος με κατάθλιψη, αρρωσταίνει πιο εύκολα;Τί αφήνει στον πλανήτη μας η απελθούσα πανδημία λόγω covid 19;Η χειρότερη πανδημία που θα μπορούσε να εμφανιστεί στον πλανήτη μας, είναι μια πανδημία που θα ξεκινά από την καταπίεση της Ψυχής και είναι η Πανδημία λόγω Κατάθλιψη...
14:53 19/09/2023

Προσευχή για την κατάθλιψη

vimaorthodoxias.gr
ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ: Ευχή εκτενής για την απαλλαγή από την Κατάθλιψη και τα ποικίλα ψυχολογικά νοσήματα «Δέσποτα Πολυέλεε, Κύριε Ιησού Χριστέ, Ιατρέ των ψυχών και των σωμάτων ημών, ελθέ και θεράπευσον και εμέ τον αχρείον δούλον σου. Εμακρύνθην από Σου. Επλήγωσα την Αγαθότητα και την Αγάπην Σου. Ήμαρτον εις τον Ουρανόν και ενώπιόν Σου. Πάσας τας […]
16:09 01/07/2023

Ουμτιτί στο instagram: «Mίλησα για κατάθλιψη στη Βαρκελώνη όχι για φυλακή»

tromaktiko.gr
«Προς όλους τους δημοσιογράφους, τις εφημερίδες… Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη μετάφραση, μπορείτε να με καλέσετε την επόμενη φορά. Κατάθλιψη ισούται κατάθλιψη, καμία σχέση με «φυλακή». Ευχαριστώ πολύ». Με αυτό το μήνυμα στον λογαριασμό του στο instagram, ο Σάμουελ Ουμτιτί έδειξε τη δυσφορία του για την κακή μετάφραση μιας συνέντευξης που δόθηκε στο Canal+ και […] The post Ουμτιτί στο instagram: «Mίλησα για κατάθλιψη στη Βαρκελώνη όχι για φυλακή» appeared first on Tromaktiko.gr.
21:33 26/05/2023

«Σοκ στο σοκ της ήττας η μόνη διέξοδος για τον Τσίπρα»

militaire.gr
Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΛΗ Δημοσιογράφος Κάθε πένθος, σε ότι και αν αφορά, καταλαγιάζει και ολοκληρώνεται μέσα από πέντε στάδια.  1 Άρνηση 2 Θυμός 3 Διαπραγμάτευση 4 Κατάθλιψη 5 Αποδοχή   Η αποδοχή της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το συντομότερο δυνατό είναι η καλύτερη επιλογή.  Γι αυτήν, μάλλον δεν φταίνε οι ψηφοφόροι του, ακόμη και αυτοί που έφυγαν. Κάποιους λόγους θα είχαν… Και λέω, μάλλον και όχι σίγουρα, διατηρώντας ακόμη μικρες επιφυλάξεις. Ο ελληνικός λαός έκανε την επιλογή του και πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή με όποιο κόστος.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη να επανεξετάσει και να διορθώσει την πολιτική του, αλλά κυρίως και πάνω απ όλα τη ρητορική του σε κά
15:54 25/05/2023

Κατάθλιψη: Ποιες «υγιεινές» τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο

tromaktiko.gr
Η διατροφή μπορεί να επηρεάσει και την ψυχική υγεία. Υπάρχουν τροφές για παράδειγμα που αυξάνουν τον κίνδυνο για κατάθλιψη. Όπως βρήκαν Αυστραλοί επιστήμονες είναι οι υπερεπεξεργασμένες τροφές. Ειδικότερα, όσοι ακολουθούν διατροφή η οποία περιλαμβάνει κατά 30% και πάνω επεξεργασμένες τροφές, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης. Το σημαντικό ωστόσο είναι ότι σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται πλέον πολλά και διαφορετικά […] The post Κατάθλιψη: Ποιες «υγιεινές» τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο appeared first on Tromaktiko.gr.
17:06 19/05/2023

Κατάθλιψη: Οι αιτίες που έχει κυριεύσει πολλούς ανθρώπους σήμερα

ekklisiaonline.gr
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: Τα παλαιότερα χρόνια οι άνθρωποι δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ, είχαν λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους και όμως ήταν περισσότερο αισιόδοξοι και ευτυχισμένοι από εμάς που σήμερα δεν μας λείπει τίποτε και όμως συχνά γεμίζει η ψυχή μας θλίψη. Το άρθρο Κατάθλιψη: Οι αιτίες που έχει κυριεύσει πολλούς ανθρώπους σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:16 29/04/2023

Κατάθλιψη: Η αντιμετώπιση της μπορεί να σώσει την καρδιά

tromaktiko.gr
Τα τελευταία χρόνια με την πανδημία, η κατάθλιψη έχει γίνει πιο συχνή. Τώρα, νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως όταν κάποιος αντιμετωπίζει την κατάθλιψη μέσω της ψυχοθεραπείας μπορεί να σώσει την καρδιά του. Καθώς υποχωρούν τα συμπτώματα της κατάθλιψης, οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να ασχολούνται περισσότερο με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση, εκτιμούν […] The post Κατάθλιψη: Η αντιμετώπιση της μπορεί να σώσει την καρδιά appeared first on Tromaktiko.gr.
08:06 28/04/2023

Κατάθλιψη: Οι τηγανητές τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο

tromaktiko.gr
Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως η κατάθλιψη συνδέεται ΚΑΙ με την διατροφή. Τώρα, μια νέα έρευνα το κάνει πιο συγκεκριμένο. Όπως φαίνεται, τα πολλά τηγανητά φαγητά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο αναπτύξεως κατάθλιψης και αγχωδών διαταραχών. Γιατί; Όπως λένε οι ειδικοί, όλα κρύβονται σε μια ουσία που παράγεται κατά το τηγάνισμα των τροφίμων. Η σχετική μελέτη […] The post Κατάθλιψη: Οι τηγανητές τροφές αυξάνουν τον κίνδυνο appeared first on Tromaktiko.gr.
17:09 27/04/2023

Γιατί οι άνθρωποι σήμερα έχουν ψυχολογικά προβλήματα; (ΒΙΝΤΕΟ)

ekklisiaonline.gr
ΑΡΧΙΜ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ: «Οι νέες αρρώστιες της ψυχής», «Ένας κόσμος με ψυχικά νοσήματα», «Τι σημαίνει κατάθλιψη», «Κατάθλιψη από εργασία», «Ψυχικά ασθενής ο Έλληνας άνεργος», «Το στρες χτυπάει τους έξυπνους», «Παιδιά στην μυλόπετρα του άγχους», «Η συνταγή για να βρούμε την ευτυχία», «Το στρες και πως μπορείτε να το νικήσετε», «Ο θυμός βλάπτει σοβαρά την υγεία» και άλλα. Το άρθρο Γιατί οι άνθρωποι σήμερα έχουν ψυχολογικά προβλήματα; (ΒΙΝΤΕΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
16:56 24/04/2023

Χαμογελαστή Κατάθλιψη: Τι είναι; Ποια τα συμπτώματά της;

tlife.gr
Χαμογελαστή κατάθλιψη. Μια, ας πούμε, καλά κρυμμένη κατάθλιψη πίσω από ένα χαμόγελο και μια απόλυτα λειτουργική To άρθρο Χαμογελαστή Κατάθλιψη: Τι είναι; Ποια τα συμπτώματά της; δημοσιεύτηκε στο TLIFE .
16:36 24/04/2023

Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο: 8 παράγοντες που επηρεάζουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων

tromaktiko.gr
Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (ΠΜΣ) περιγράφει διάφορα συμπτώματα που εμφανίζουν μερικές γυναίκες πριν ξεκινήσουν την έμμηνο ρύση. Τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου μπορεί να είναι σωματικά ή ψυχικά, και διαρκούν μία έως δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της περιόδου σας. Τα συνήθη συναισθηματικά συμπτώματα του PMS είναι: Ευερεθιστότητα Ξεσπάσματα θυμού Κατάθλιψη Σύγχυση Αϋπνία Αλλαγές στη […] The post Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο: 8 παράγοντες που επηρεάζουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων appeared first on Tromaktiko.gr.
18:08 08/04/2023

Κατάθλιψη: Πώς μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή

tromaktiko.gr
Η κατάθλιψη είναι μια σοβαρή, κοινή διαταραχή της διάθεσης που επηρεάζει το πώς ένα άτομο σκέφτεται, αισθάνεται ή αντιδρά σε καθημερινές δραστηριότητες. Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου. Η σεξουαλική ζωή ενός ατόμου μπορεί να περιλαμβάνει σεξουαλικότητα με έναν ή περισσότερους συντρόφους ή αυτοϊκανοποίηση μέσω του αυνανισμού. Διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη […] The post Κατάθλιψη: Πώς μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ζωή appeared first on Tromaktiko.gr.
10:48 31/03/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load