#Μαγειρική

Masterclasses Γαστρονομίας για δωρεάν επιμόρφωση από την πρώτη Σχολή Μαγειρικής της χώρας!

sinidisi.gr
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συνεχίζει δυναμικά τον θεσμό των Masterclasses Γαστρονομίας, φιλοξενώντας στις βραβευμένες εγκαταστάσεις του διακεκριμένους διεθνούς φήμης επαγγελματίες στη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική!...Συνεχίστε την ανάγνωση του άρθρου: Masterclasses Γαστρονομίας για δωρεάν επιμόρφωση από την πρώτη Σχολή Μαγειρικής της χώρας!
11:44 06/07/2022

Μαγειρική σόδα: Ένα απρόσμενο αντισηπτικό για την ευαίσθητη περιοχή

eleftherostypos.gr
Η δυσοσμία στην ευαίσθητη περιοχή είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά καιρούς οι γυναίκες. Οι βασικές αιτίες που συμβαίνει αυτό είναι η μόλυνση από βακτήρια, ορισμένα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, η φλεγμονή της πυελικής περιοχής και η κακή υγιεινή. Εκτός από τη δυσοσμία, πολλές φορές υπάρχουν συμπτώματα ερυθρότητας, κνησμού (φαγούρας), εκκρίσεων και ξηρότητας […] Το άρθρο Μαγειρική σόδα: Ένα απρόσμενο αντισηπτικό για την ευαίσθητη περιοχή εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
10:34 20/06/2022

Με μυρωδιές και γεύσεις από τη μικρασιάτικη κουζίνα πλημμύρισε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-VIDEO)

grtimes.gr
Γεύσεις από την ανατολική Θράκη, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Ιωνία και την Καππαδοκία, από καταξιωμένους σεφ, στον υπαίθριο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης Την ανάδειξη των γαστρονομικών επιρροών που δέχτηκε η ελλαδική από τη μικρασιατική κουζίνα, συμβάλλοντας καταλυτικά μακροπρόθεσμα στην αναβάθμιση του γευστικού αισθητηρίου του νεοέλληνα και εμπλουτίζοντας την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με νέα έθιμα και συνταγές, έχει στόχο η εκδήλωση «Γεύσεις Μνήμης» που πραγματοποιείται σήμερα από τις 11.30 έως και τις 22.30, στον υπαίθριο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης. Το πρωϊνό σκέλος της εκδήλωσης επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες, λόγω των βροχ
13:12 19/06/2022

Δ. Θεσσαλονίκης: Μεταφέρεται για την Κυριακή η εκδήλωση «ΓΕΥΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ»

grtimes.gr
Λόγω της πολύ έντονης χθεσινής βροχόπτωσης καθώς και της σημερινής πρόγνωσης για έντονα καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το πρόγραμμα του Σαββάτου (18/6) για την εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης «Γεύσεις Μνήμης» θα μεταφερθεί την Κυριακή (19/6) το μεσημέρι. Το απογευματινό πρόγραμμα της Κυριακής παραμένει ως έχει. Το νέο πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 11:30 Έναρξη με μαγειρική από την Ελένη Ψυχούλη 13:00 – 14:30 Παρασκευή εδεσμάτων από τηνσεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 11:30 – 22:30 Μαγειρική παραδοσιακών εδεσμάτων από τους συλλόγους 19:45 Παρασκευή εδεσμάτων από τη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου 22:30 Παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική Πληροφορίες για την εκδήλωση Στις 19 Ιουνίου, τιμ
13:18 18/06/2022

Γεύσεις Χαλκιδικής στο 2ο Taste Halkidiki Festival

grtimes.gr
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει φεστιβάλ γαστρονομίας με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων και παραγωγών του νομού. Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com) Μέλι, ελιές και ελαιόλαδο, τσίπουρο, κρασί και μπύρα, βότανα και ένα σωρό άλλα τοπικά προϊόντα θα προβληθούν από τους παραγωγούς της Χαλκιδικής στο πλαίσιο της γιορτής γαστρονομίας που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Συγκεκριμένα, το 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Νέο Μαρμαρά, στο Δήμο Σιθωνίας, όπου στο χώρο της προβλήτας δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα οι τοπικοί παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντα τους. Παράλληλα, σε ειδικά δια
10:38 17/06/2022

Κολλέγιο Ανατόλια: Πρόσβαση σε υπηρεσίες και δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από την Ουκρανία

grtimes.gr
Από την αρχή του πολέμου και μέχρι τα τέλη Μαΐου 2022 υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 26.000 Ουκρανοί υπήκοοι είχαν περάσει τα σύνορα της Ελλάδας, εκ των οποίων οι 7.000 ανήλικοι. Η ανθρωπιστική αυτή κρίση απαιτεί τη δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος μέσω της εκπαίδευσης ώστε τα παιδιά να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες και δομές των χωρών φιλοξενίας. Το Κολλέγιο Ανατόλια είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο στο δράμα των προσφύγων και λόγω της ιστορίας του καθώς τρεις φορές έκλεισε τις πύλες του εξαιτίας του πολέμου στις αρχές του 20ου αιώνα και βίωσε μία αναγκαστική μετεγκατάσταση το 1922 ακολουθώντας το προσφυγικό κύμα των χριστιανικών πληθυσμών από τη Μικρά Α
09:12 17/06/2022

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Στο Ν. Μαρμαρά το 2ο Taste Halkidiki Festival

grtimes.gr
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση 2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL που θα γίνει την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Νέο Μαρμαρά, στο δήμο Σιθωνίας, στη Χαλκιδική. Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADER CLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο να αναδειχθεί η γαστρονομία της Χαλκιδικής. Στο χώρο της προβλήτας δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιόλαδου, κρασιών, μπίρας, τσίπουρου, βοτάνων από όλη τη Χαλκιδική, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της
19:22 09/06/2022

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Οκτώ σύγχρονα οικολογικά οχήματα εκσυγχρονίζουν τον δημοτικό στόλο

grtimes.gr
Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας εισέρχεται ο μηχανοκίνητος στόλος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, με την έγκριση χρηματοδότησης οκτώ (8) συνολικά οικολογικών οχημάτων και τριών (3) σταθμών φόρτισης που ρίχνονται στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας, ενισχύοντας τη μεγάλη επιχείρηση εκσυγχρονισμού των δημοτικών υπηρεσιών. Εξασφαλίζοντας μετακινήσεις με μηδενική κατανάλωση καυσίμων, μηδενική εκπομπή ρύπων και μηδενικό θόρυβο, τα νέα οχήματα που προμηθεύεται ο Δήμος, χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα (ηλεκτρική ενέργεια ή διαθέτουν κινητήρες νέας γενιάς με αντιρρυπαντική τεχνολογία), συμβάλλοντας στην προσπάθεια περιορισμού της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και κατ΄
15:42 08/06/2022

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Μαγειρική επίδειξη διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και η ΕΔΣΝΑ

grtimes.gr
Ένα ξεχωριστό απόγευμα με θέμα την “Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος”, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ , διοργάνωσαν πολλές περιβαλλοντικές δράσεις, και με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών και μικρών παιδιών γιόρτασαν την Κυριακή 05 Ιουνίου 2022 στο Πεδίον του Άρεως, από τις 17:00 έως και τις 21:00 το βράδυ. Το πάρκο υποδέχθηκε τους επισκέπτες του, σε οργανωμένα σημεία και περίπτερα εκ τον οποίον υλοποιήθηκαν δρώμενα, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων σε ζητήματα του περιβάλλοντος. Την έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων, Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων, στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων φορέων. Ο κ. Γ. Πατούλης
14:34 08/06/2022

Στο Νέο Μαρμαρά το 2ο Taste Halkidiki Festival

grtimes.gr
Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής διοργανώνει το  2ο TASTE HALKIDIKI FESTIVAL που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιουνίου στο Νέο Μαρμαρά του Δήμου Σιθωνίας.   Η εκδήλωση αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, ενταγμένων στο τοπικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Χαλκιδικής LEADERCLLD (ΠΑΑ 2014-2020), με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας.  Στο χώρο της προβλήτας, δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα, τοπικοί παραγωγοί μελιού, ελιάς, ελαιολάδου, κρασιών, μπίρας, τσίπουρου, βοτάνων από όλη τη Χαλκιδική, θα παρουσιάσουν  τα προϊόντα τους στους επισκέπτες. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, σεφ από καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής, καθώς και παραδοσιακ
12:14 07/06/2022

Μαγειρική σόδα, νερό και… – Το σπιτικό μείγμα που σκοτώνει τις κατσαρίδες σε δευτερόλεπτα

eleftherostypos.gr
Πάντα όλοι λέμε άντε να έρθει το καλοκαιράκι, ήλιος, ζέστη, θάλασσα και ξεγνοιασιά αλλά… κανείς δεν σκέφτεται εκείνη την στιγμή πως μαζί με αυτά έρχονται τα μυρμήγκια και οι κατσαρίδες. Άντε για το πρώτο σας έχουμε δώσει την λύση, αλλά για το δεύτερο που είναι και το πιο σιχαμερό, τι κάνουμε; Υπάρχουν εξειδικευμένα χημικά που […] Το άρθρο Μαγειρική σόδα, νερό και… – Το σπιτικό μείγμα που σκοτώνει τις κατσαρίδες σε δευτερόλεπτα εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
09:06 06/06/2022

Tips για μαμάδες: Καθαρίστε το ψυγείο μέσα και έξω με μαγειρική σόδα

mothersblog.gr
Μαγειρική σόδα: Το πολυχρηστικό εργαλείο στην καθαριότητα του σπιτιού Καθαρίστε το ψυγείο σας με μαγειρική σόδα σε πέντε βήματα
20:04 01/06/2022

Εκδήλωση γευσιγνωσίας της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

alexpolisonline.com
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, η οποία πραγματοποιείται από 16 έως 20 Μαΐου 2022, η ΕΠΑ.Σ Μαθητείας ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης διοργανώνουν εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό, με παρουσίαση Παραδοσιακών εδεσμάτων της Θρακικής Κουζίνας την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 19:00, στον προαύλειο χώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα οι μαθητές των Α΄ και Β΄ έτους της ειδικότητας «Μαγειρικής Τέχνης» της Επαγγελματικής Σχολής Μαθητείας ΟΑΕΔ, θα παρουσιάσουν εδέσματα προερχόμενα από παραδοσιακές συνταγές της Θρακικής κουζίνας με χρήση ντόπιων υλικών και αξιοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησαν από τη φοίτηση του
11:30 18/05/2022

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 χορηγός στους Χρυσούς Σκούφους

Newsbeast.gr
Τα Βραβεία Top Notches, επιβραβεύουν με «άριστα» chef και εστιατόρια, που διαθέτουν τις δυνατότητες και την επιμονή να εξελιχτούν και να βραβευτούν μελλοντικά με ένα Χρυσό Σκούφο. Είναι η ίδια επιμονή για την κατάκτηση του ονείρου, που οι εκπαιδευτικοί του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εμφυσούν στους σπουδαστές των Τμημάτων Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής, μέσα από ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η Όλγα Κριτσιμά, Γενική Διεθύντρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και η Νίκη Καρανταλή, Αντιπρόεδρος του Ομίλου, απένειμαν το Βραβείο Top Notch στους Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο («Sense», Ξεν.«AthensWas»), Αντώνη Δρακουλαράκο («Sushi Mou»), Γιώργο Τσιλιγκίρη («Τηλέμαχος Athens»), Σπύρο Λιάκο («Travolta») και Άρη Βεζενέ («V
11:04 06/05/2022

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια εξωτερικά

mothersblog.gr
Λευκό ξίδι Μαγειρική σόδα με νερό Καθαρισμός διαφορετικών τύπων τηγανιών
17:08 16/04/2022

Θεσσαλονίκη: Στη μνήμη του αγιορείτη μοναχού Επιφάνιου το συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων

ekklisiaonline.gr
Θεσσαλονίκη: Αφιερωμένο στη μνήμη του αγιορείτη μοναχού Επιφάνειου, διακεκριμένου μέλους της, ήταν το συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, που μετονομάζεται πλέον σε Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος. Το άρθρο Θεσσαλονίκη: Στη μνήμη του αγιορείτη μοναχού Επιφάνιου το συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:52 09/04/2022

Η Μακεδονική κουζίνα και ο αγιορείτικος μπακαλιάρος ταξιδεύουν στα πέρατα της γης

grtimes.gr
Από το Βιετνάμ μέχρι τις Μαλδίβες και από τη Σουηδία μέχρι την Ισλανδία, κορυφαίοι σεφ εντάσσουν τη μακεδονική κουζίνα και συγκεκριμένα τον αγιορείτικο μπακαλιάρο με τις πατάτες και τα δαμάσκηνα, στα μενού τους, με την δική τους εκδοχή. «Αυτή είναι η εξέλιξη, πλέον υπάρχει μια ένωση ανθρώπων που ανταλλάσουμε ιδέες, μενού προωθώντας την ελληνική γαστρονομία, τη Μακεδονική κουζίνα, την κουλτούρα μας, τα προϊόντα που έχουμε» δηλώνει στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας Χρήστος Γκότσης αναφερόμενος και στο νέο όνομα και λογότυπο του Συλλόγου. Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com) Αφιερωμένο στη μνήμη του εκλιπόντος Πατέρα Επιφάνιου, εξαίρετου αρχιμ
07:56 08/04/2022

Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος: Στη μνήμη του Πατέρα Επιφάνιου το ετήσιο συμπόσιο

grtimes.gr
Αφιερωμένο στη μνήμη του εκλιπόντος Πατέρα Επιφάνιου, εξαίρετου αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους είναι το αποψινό Ετήσιο Συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr θα αποκαλυφθεί η νέα ονομασία της Λέσχης. Της Ντέπυς Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com) Ένα μενού εμπνευσμένο από τις αγιορείτικες συνταγές του αείμνηστου Επιφάνιου, ο οποίος ήταν μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος θα σερβιριστεί απόψε στο πλαίσιο του ετήσιου συμποσίου που διοργανώνει η Λέσχη. Του Γέροντα Επιφάνιου του Μυλοποταμινού ο οποίος εκοιμήθη στις 11 Δεκεμβρίου του 2020 και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κύκλοι του χώρου ήταν ένας άνθρωπος μειλίχιος, γενναιόδωρος κ
07:46 07/04/2022

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος συγχαίρει τις Σχολές Μαγειρικής & Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ

NewsBomb
Για τις επιδόσεις τους στο Mediterranean Gastronomy Forum της Food Expo 2022Περισσότερα...
11:44 31/03/2022

Η NATURALITÉ CUISINE κι η ÉCOLE DUCASSE έρχονται Ελλάδα

Newsbeast.gr
Ένα μοναδικό τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης για την κουζίνα της “φυσικότητας” και της διαφορετικότητας θα υλοποιηθεί στην Αθήνα από 6 – 8 Απριλίου, με τίτλο “Naturalité Cuisine” και θέμα την ανατρεπτική μαγειρική φιλοσοφία του Alain Ducasse, που έχει τιμηθεί με 19 αστέρια Michelin, τα περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο chef παγκοσμίως. Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία στα ελληνικά της επαναστατικής έκδοσης του Alain Ducasse, “Grand Livre de la Naturalité”, o Florian Gravelle, εκπαιδευτής chef της École Ducasse, της κορυφαίας σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, έρχεται στην Ελλάδα για να διδάξει στους Έλληνες επαγγελματίες της εστίασης την ιδιαίτερη “τέχνη” της Naturalité. Της κουζ
12:20 28/03/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load