#πιπέρι

Χοιρινό κοκκινιστό με μπάμιες, μια πολίτικη συνταγή

lamianow.gr
Υλικά Μερίδες: 4 1 κιλό ψαρονέφρι (περίπου 2 κομμάτια), σε φέτες 4 εκ. 1 κιλό μπάμιες, καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) 60 ml ξίδι 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, χοντροτριμμένα 5 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες (με το ζουμί τους) τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα 70 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαδικασία Για το χοιρινό κοκκινιστό με μπάμιες, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις μπάμιες για 5 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς. Τις στραγγίζουμε και τις ραντίζουμε με το ξίδι. Τις αφήνουμε στο σουρωτήρι. (Έτσι αποφεύγουμε την ενοχλητική «βλέννα» που βγάζουν οι μπάμιες κατά το μαγείρεμα.) Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή
10:54 13/06/2022

Κοτόπουλο α λα Τοσκάνα

Newsbeast.gr
Υλικά 4 μπούτια κοτόπουλου 2 κ. γλ. αλάτι, για το κοτόπουλο 1 κ. γλ. πιπέρι, για το κοτόπουλο 1 κ. σ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 κρεμμύδι, σε κύβους 1 ντομάτα, σε κύβους 2 φλ. τσαγιού σπανάκι 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. πιπέρι 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο Εκτέλεση Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο παντού. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου με το δέρμα προς τα κάτω στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά για να γίνει τραγανή η πέτσα. Μετακινήστε το κοτόπουλο για να διασφαλίσετε ότι ψήνεται ομοιόμορφα. Το δέρμα θα πρέπει να είναι σκληρό στην αφή
11:32 10/06/2022

Σαλάτα καπρέζε με ροδάκινο

Newsbeast.gr
Υλικά 120 γρ. μοτσαρέλα 2 φλ. τσαγιού μαρούλι, ψιλοκομμένο 1 μέτριο ροδάκινο, κομμένο σε φέτες 1 μεγάλη ντομάτα (ή ντοματίνια), κομμένη σε φέτες 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι 1/4 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι 1/8 κ. γλ. χοντροτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Κόψτε τη μοτσαρέλα σε μεγάλα κομμάτια. Σε 2 μεγάλα πιάτα τοποθετήστε το μαρούλι, τις φέτες ροδάκινου, τις φέτες ντομάτας, τη μοτσαρέλα και το βασιλικό. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και απολαύστε.
11:48 08/06/2022

Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες σαγανάκι από τον Πέτρο Συρίγο

eleftherostypos.gr
Το πιο καλοκαιρινό φαγητό, που ταιριάζει υπέροχα με ουζάκι, είναι οι γαρίδες σαγανάκι! Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή και, μάλιστα, έτοιμη σε λίγα λεπτά. Υλικά 10-12 γαρίδες 1-2 σκ. σκόρδο 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι 1/2 φινόκιο 1 σφηνάκι ούζο 1/2 συσκευασία ντοματα κον κασέ ή φρέσκια Ελαιόλαδο Μαιντανό Αλάτι, πιπέρι Φέτα (προαιρετικά) Διαδικασία […] Το άρθρο Η συνταγή της ημέρας: Γαρίδες σαγανάκι από τον Πέτρο Συρίγο εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
14:40 07/06/2022

Συνταγή: Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι, φέτα και γλιστρίδα

dete.gr
ΥΛΙΚΑ 250γρ. ντοματίνια 1 ματσάκι γλιστρίδα 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1½ κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό 6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο + μερικά επιπλέον 100γρ. καρπούζι 100γρ. φέτα πικάντικη αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και κρατάτε τα τρυφερά φύλλα της γλιστρίδας, τα βάζετε σε μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα […]
12:38 04/06/2022

Ιμάμ μπαϊλντί με πιπεριές (της γιαγιάς Ελένης της Σμυρνιάς)

lamiafm1.gr
Υλικά Συνταγής 10 μελιτζάνες φλάσκες ½ κιλό πιπεριές πράσινες κέρατο-κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες 2 πιπεριές κόκκινες-κομμένες σε πολύ λεπτές ριδέλες 2 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη 3-4 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φετούλες 1 κούπα τριμμένη ντομάτα 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο κόκκινο πιπέρι καφτερό 1 κούπα λάδι Αλάτι, […] The post Ιμάμ μπαϊλντί με πιπεριές (της γιαγιάς Ελένης της Σμυρνιάς) appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
10:14 03/06/2022

Ψητός σολομός με σος βουτύρου

Newsbeast.gr
Υλικά 900 γρ. σολομό (με ή χωρίς πέτσα) 4 κ. σ. βούτυρο 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι 2 κ. γλ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο και επιπλέον για το γαρνίρισμα (το γαρνίρισμα είναι προαιρετικό) 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες Αλάτι και πιπέρι για γεύση Εκτέλεση Αφαιρέστε το σολομό από το ψυγείο και αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.   Αλείψτε τον πάτο ενός ταψιού με λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι για να μην κολλήσει το ψάρι. Τοποθετήστε τον σολομό στο ταψί (με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω, αν το ψάρι σας έχει πέτσα) και αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Σε ένα μικρό μπολ, λ
12:18 01/06/2022

Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά από κοτόπουλο και λιωμένα τυριά

thebest.gr
Υλικά για τις μελιτζάνες: · 4 μεγάλες φλάσκιες μελιτζάνες · 4 κ.σ. ελαιόλαδο · 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι · Αλάτι · Φρεσκοτριμμένο πιπέρι: Υλικά για τον κιμά · 800 γρ.
00:36 31/05/2022

Δροσερή μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα

lamiafm1.gr
Είναι ένα πιάτο πολύ εύκολο, γρήγορο και χορταστικό ενώ το γεγονός πως η μακαρονοσαλάτα μπαίνει στο ψυγείο, δίνει ένα σούπερ δροσερό αποτέλεσμα. Υλικά μακαρόνια (πένες ή βίδες κατά προτίμηση) τόνος σε ελαιόλαδο μαγιονέζα χυμός από λεμόνι πιπέρι Εκτέλεση Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Στραγγίζουμε τον τόνο αλλά όχι τελείως καθώς θέλουμε να μείνει λίγο […] The post Δροσερή μακαρονοσαλάτα με τόνο και μαγιονέζα appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
10:20 28/05/2022

Street food στέκια στο κέντρο για απολαύσεις στο χέρι

Newsbeast.gr
Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας πάντα είναι εξαντλητική. Για να πάρετε δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να κάνει «κοιλιά» το πρόγραμμά σας, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε κάποιο από τα street food στέκια που ακολουθούν παρακάτω και σίγουρα θα σας ξετρελάνουν με τις γευστικές τους προτάσεις. Παραδοσιακό σουβλάκι, ανατολίτικο λαχματζούν, λαχταριστό burger και πλούσιο σάντουιτς στα όσα βάζουν σε πειρασμό. Ο Κώστας Από τα πιο θρυλικά στέκια για σουβλάκι, όπως παλιά, για το οποίο έχουν γράψει ακόμη και οι Κινέζοι. Το σουβλατζίδικο του Κώστα  (Πεντέλης 5), κρυμμένο σε ένα κάθετο δρομάκι επί της Μητροπόλεως, μια ανάσα από το Σύνταγμα, λειτουργεί από το 1950. Αρχικά στην Πλάκα και μετέπειτα στο σημείο
10:04 28/05/2022

Ρολό κιμά με αυγά

dete.gr
Η υπέροχη συνταγή για ρολό μοσχαρίσιο γεμιστό με αυγά για να δώσετε το κάτι παραπάνω και διαφορετικό στο οικογενειακό τραπέζι… Υλικά 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ελιά)200 γραμμ. ψωμί ψίχα100 ml γάλα1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι2 πιπεριές πράσινες(προαιρετικά)150 γραμμ. γραβίερα τριμμένη5 κουταλιές της σούπας μαϊντανός2 αυγάΑλάτι & πιπέριΕλαιόλαδο Για τη γέμιση με τα αυγά 5 αυγά βρασμένα2 […]
12:00 26/05/2022

Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και φέτα

Newsbeast.gr
Υλικά 20 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους 1 κ. σ. βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 4 φλ. τσαγιού φρέσκο ​​σπανάκι 220 γρ. τυρί κρέμα Αλάτι, πιπέρι 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τοποθετήστε το πάνω μισό σε ένα ταψί και ψιλοκόψτε τους μίσχους. Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα κοτσάνια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατέψτε και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και να ενωθούν όλα καλά. Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίστε τα
09:56 12/05/2022

Ψητός σολομός με σάλτσα από τζίντζερ, σόγια και μουστάρδα

Newsbeast.gr
Υλικά 4 φιλέτα σολομού 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη 3 κ. σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon) 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας μειωμένου νατρίου 1 κ. γλ. πάπρικα 1/4 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ 1/4 κ. γλ. σησαμέλαιο 1/2 κ. γλ. πιπέρι 1/4 κ. γλ. αλάτι Εκτέλεση Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, την πάπρικα, το τζίντζερ και το λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη. Τοποθετήστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίστε με πιπέρι και αλάτι. Ψήστε στο γκριλ για 10- 15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, αλείφοντας το γλά
10:06 10/05/2022

Κρεμώδης σούπα μπισκ με γαρίδες και καβούρι

Newsbeast.gr
Υλικά 2 κ. σ. βούτυρο 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. λευκό πιπέρι 1 κ. γλ. κύβο κοτόπουλου 2 κ. σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 220 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες 220 γρ. προμαγειρεμένο κρέας καβουριού 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε με το αλεύρι, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι, τον κύβο και το κρεμμύδι. Ανακατέψτε 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος στο μείγμα και προσθέστε τις γαρίδες και τα καβούρια. Ανεβάστε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα
12:28 08/05/2022

Συνταγή: Μακαρονάδα με γεύση γεμιστά

dete.gr
ΥΛΙΚΑ ¾ του πακέτου χοντρό μακαρόνι 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κυβάκια 1 κ.σ. σταφίδες μαύρες ½ φλιτζ. κουκουνάρια 1 κ.γλ. ζάχαρη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κ.γλ. ρίγανη 1 φλιτζ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο […]
10:50 07/05/2022

Πιστεύετε ότι έχετε δει όλα τα είδη ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ? Δείτε την συνταγή με υλικά

lamiafm1.gr
Υλικά Συνταγής Υλικά 150γρ φύλλο κανταΐφι 200γρ σόδα 150γρ μαργαρίνη 1κ.γ μπεικιν παουντερ 400γρ τυριά που λιώνουν επιλογής σας 200γρ φέτα 3 αυγά Αλάτι – πιπέρι Λίγο μοσχοκάρυδο 50γρ ελαιόλαδο για πασπάλισμα Ψήσιμο 200 αντιστάσεις για 50-60 λεπτά Ταψί 30Χ30 η 25Χ30 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πιστεύετε ότι έχετε δει όλα τα είδη ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ? Δείτε την […] The post Πιστεύετε ότι έχετε δει όλα τα είδη ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ? Δείτε την συνταγή με υλικά appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
10:22 06/05/2022

Συνταγή ριγκατόνι 4 τυριά από το Koolnews και θα γλείψεις μέχρι και το τραπεζομάντηλο

koolnews.gr
Ζυμαρικό δίχως τυρί δεν πάει, αλλά επειδή είμαστε της υπερβολής σε αυτά τα ριγκατόνι θα βάλουμε όχι ένα, όχι δύο, αλλά τέσσερα τυριά. Και δεν υπερβάλλουμε καθόλου. ΥΛΙΚΑ 1/2 κιλό ριγκατόνι 50 γρ. παρμεζάνα 50 γρ. γραβιέρα 50 γρ. τυρί Fontina 50 γρ. τυρί Gorgonzola 100 γρ. βούτυρο ανάλατο Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζετε […] The post Συνταγή ριγκατόνι 4 τυριά από το Koolnews και θα γλείψεις μέχρι και το τραπεζομάντηλο appeared first on Koolnews.gr.
14:04 04/05/2022

Συνταγή: Ελάτε να γεμίσουμε με κουσκούς το καλαμάρι

instyle.gr
Τα θαλασσινά και τα ψάρια δεν θα είναι ποτέ πια τα ίδια. Σας δίνουμε συνταγή να τα γεμίσετε με λογής λογής λαχανικά, τυριά, βότανα και μπαχαρικά για να ξεχειλίζουν από υπέροχη γεύση! Καλαμάρι γεμιστό με κουσκούς και πέστο YΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ 4 μεγάλα καλαμάρια αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ από 1/2 πιπεριά κόκκινη, […] The post Συνταγή: Ελάτε να γεμίσουμε με κουσκούς το καλαμάρι appeared first on InStyle.
11:20 03/05/2022

Λεμονάτο ριζότο με αρακά

Newsbeast.gr
Υλικά 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για ριζότο 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί 4 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό 3/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το ρύζι για ριζότο και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε και το λευκό κρασί και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών (μισό φλιτζάνι τη φορά), ανακατεύοντας συχνά μεταξύ κάθε προσθήκης μέχρ
12:14 30/04/2022

Κατσαρίδες τέλος – Φτιάξτε με 2 μόνο υλικά, αuτές τις σπιτικές μπαλίτσες και απαλλαχτείτε μια για πάντα

newsitamea.gr
Οι κατσαρίδες, όταν ανοίγει ο καιρός καθίστανται «απειλή» για τα νοικοκυριά με τα έντομα να κάνουν όλο και πιο συχνές «εφόδους» στα σπίτια. Πέρα από τα εντομοαπωθητικά, μία εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις λίγο πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι. Πώς θα απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες Συγκεκριμένα δημιούργησε ένα μείγμα με μια... The post Κατσαρίδες τέλος – Φτιάξτε με 2 μόνο υλικά, αuτές τις σπιτικές μπαλίτσες και απαλλαχτείτε μια για πάντα appeared first on Newsitamea.gr.
12:06 28/04/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load