Θεσσαλονίκη – Detrop Boutique: Ο Ζωζεφίνος, το Σαν Μιχάλη και το «Ρεμπέτικο»
grtimes.gr
Τρίτης γενιάς τυροκόμος, ο Στέφανος Βακόνδιος ή αλλιώς ο «Ζωζεφίνος», παράγει μαζί με τον αδελφό του, το παραδοσιακό ελληνικό τυρί Σαν Μιχάλη. Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, ήδη από το 1996, το Σαν Μιχάλη παράγεται στην αρχοντική Σύρο, πρωτεύουσα των Κυκλάδων. «Το Σαν Μιχάλη έχει και μια αψάδα, είναι πικάντικο’ αλλά και το ‘ρεμπέτικο’ λόγω Μάρκου Βαμβακάρη, είναι ένα τυρί που ωριμάζει μέσα στην οινολάσπη» δηλώνει στο GRTimes.gr ο Στέφανος Βακόνδιος που δίνει για τέταρτη χρονιά το ‘παρών’ στην Detrop Boutique.
Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com)
Η Σύρος, στην καρδιά του Αιγαίου, πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με την κοσμοπολίτικη αύρα της και την αρχοντική της πινελιά, με έδρα τ
08:20 03/04/2022