#πιπέρι

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και μοτσαρέλα

Newsbeast.gr
Υλικά 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα 120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη, μοιρασμένη Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού 2 κ. σ. ελαιόλαδο Αλάτι, μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Κόψτε κατά μήκος το κοτόπουλο, ώστε να δημιουργήσετε ένα είδος «φακέλου». Αλατοπιπερώστε και τοποθετήστε το στο ταψί. Σε ένα μεσαίο μπολ συνδυάστε το τυρί κρέμα, το σπανάκι και μισό φλιτζάνι του τσαγιού μοτσαρέλα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακατέψτε. Γεμίστε κάθε στήθος κοτόπουλου με το μείγμα τυριού και σπανακιού,
10:50 28/04/2022

Φέτες σολομού στη λαδόκολλα μαριναρισμένες με αρωματικά, μουστάρδα και μέλι ψημένες στο φούρνο με ρύζι, της Λίνας

lamiafm1.gr
Υλικά Συνταγής 6 φέτες σολομού 1 κ.γ. μέλι 1 κ.σ. μουστάρδα 2κ.σ. ελαιόλαδο λίγο θυμάρι λίγη ρίγανη πολύχωμα φρεσκοκομμμένα πιπέρια λίγο ψιλοκκομμένο άνιθο για το σερβίρισμα ελάχιστο αλάτι 1 κομμάτι λαδόκολλα Για το ρύζι 1/3 κούπας ηλιέλαιο 1 1/2 κούπα ρύζι κίτρινο 1 χούφτα φιδέ 1 φλυτζ. καρότα σε φετούλες 1 μικρή χούφτα κουκουνάρι (προαιρετικά) […] The post Φέτες σολομού στη λαδόκολλα μαριναρισμένες με αρωματικά, μουστάρδα και μέλι ψημένες στο φούρνο με ρύζι, της Λίνας appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
10:20 28/04/2022

Αλμυρό σουφλέ με σπανάκι

Newsbeast.gr
Υλικά 600 γρ. ψιλοκομμένο σπανάκι 6 αυγά 2 κ. σ. βούτυρο, σε κύβους 220 γρ. τυρί τσένταρ, σε κύβους 700 γρ. τυρί κρέμα ή cottage 2 κ. σ. αλεύρι 1 κ. γλ. αλάτι Εκτέλεση Προθερμάνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα τσέρκι για κέικ ή ένα γυάλινο ταψί ή ατομικές φόρμες. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα ελαφρώς. Προσθέστε στα αυγά το τσένταρ και το τυρί κρέμα, το ψιλοκομμένο σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερασμένο φούρνο για 35- 40 λεπτά ή μέχρι να δέσουν τα αυγά.
19:34 24/04/2022

Δυο σούπες με μανιτάρια. Ελληνική μανιταρόσουπα & μαγειρίτσα

instyle.gr
Ελληνική Μανιταρόσουπα Υλικά 500 γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους 200 γρ. μαργαρίνη βιτάμ 2-3 κ.σ. αλεύρι 2 λίτρα δυνατό ζωμό (βοδινού ή αρνιού) 1 ματσάκι άνηθο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 2 αβγά χυμός ενός λεμονιού αλάτι, πιπέρι Τρόπος Παρασκευής • Αν χρησιμοποιήσουμε δικό μας ζωμό, βράζουμε 2-3 ώρες τα κόκαλα με […] The post Δυο σούπες με μανιτάρια. Ελληνική μανιταρόσουπα & μαγειρίτσα appeared first on InStyle.
16:18 22/04/2022

Vegan σαλάτα ζυμαρικών

Newsbeast.gr
Υλικά 225 γρ. ζυμαρικά βρασμένα 1 φλ. τσαγιού μπουκετάκια μπρόκολου στον ατμό 1/2 φλ. τσαγιού καρότο, ψιλοκομμένο 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκος μαϊντανός 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1/4 φλ. τσαγιού ξύδι από κόκκινο κρασί 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 1 1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τα ρεβίθια, τα ντοματίνια, το μπρόκολο, τα καρότα, το κόκκινο κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετήστε το ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε να ενωθούν. Περιχύστε με το dressing τη σαλάτα ζυμαρικών κ
13:18 22/04/2022

Πλάτη αρνιού με κάπαρη και κρούστα μυρωδικών

Newsbeast.gr
Υλικά 2 πλάτες αρνιού 8 κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα στη μέση 1 κ. σ. ελαιόλαδο, συν επιπλέον για να περιχύσετε 2 κ. σ. κάπαρη αλατισμένη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη 4 κλωναράκια δεντρολίβανου, μόνο τα φύλλα 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα μέντας 8 σκελίδες σκόρδο 2 κ. σ. σούπας ελαιόλαδο Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι 100 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Εκτέλεση Για την κρούστα: Τοποθετήστε την κάπαρη, τα μυρωδικά, το σκόρδο, τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και μια γενναία ποσότητα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε για 1 λεπτό. Προσθέστε τα φιστίκια και επεξεργαστείτε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκ
12:56 21/04/2022

Η συνταγή της ημέρας: Νηστίσιμες πέννες με καλαμάρι

dete.gr
Νηστίσιμες πέννες με καλαμάρι από τον Πέτρο Συρίγο! Μια φανταστική νηστίσιμη συνταγή αλλά και πάρα πολύ ελαφριά…Υλικά 250 γραμμ. πέννες400 γραμμ. καλαμαρι1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημενο1 μεγάλη ντομάτα2 κουταλιές της σούπας κάπαρη2 κουταλιές της σούπας ελιες Καλαμών1 πιπεριά Φλωρινης1 σφηνάκι ούζοΕλαιόλαδο2 κουταλιές της σούπαςμαϊντανό1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνιΜια πρεζα μπούκοβοΡίγανηΑλάτι & πιπέρι […]
09:36 21/04/2022

Σπαρτιάτικες χυλοπίτες με θρυμματισμένη φέτα

matrix24.gr
Το φαγητό της λύτρωσης, γρήγορο, εύγευστο, ελαφρύ και χορταστικό.Υλικά 500γρ. χυλοπίτες ψιλές 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό, τριμμένο 150γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη με το πιρούνι αλάτι, πιπέρι, φρεσκοτριμμένοΔιαδικασίαΒήμα 1 Σε [...]
16:58 13/04/2022

Νηστίσιμα – Πάσχα: Φτιάξτε τα πιο μερακλιδικα γιαλατζί ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

thecaller.gr
Η συνταγή πανεύκολη και έρχεται από την κουζίνα της Αργυρούς Υλικά 80 αμπελόφυλλα (400γρ.) 2 φλ.ρύζι Καρολίνα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 φλ.ελαιόλαδο 1/2 ματσ.μαϊντανό ψιλοκομμένο  1/2 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο 1 λεμόνι 1 ντομάτα τριμμένη αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Για τα ντολμαδάκια Μουσκεύουμε τα πρώτα το ρύζι σε μπολ με νερό για […]
11:02 12/04/2022

Ροζ πιπέρι: Δεν έχει καμία σχέση με το απλό πιπέρι και είναι πιο πικάντικα αισθησιακή νότα

queen.gr
Μερικά από τα πιο sexy αρώματα έχουν νότες από ροζ πιπέρι και γι’ αυτό είναι τόσο αισθησιακά και πικάντικα. Ώρα να μάθεις για το πιπέρι που δεν είναι πιπέρι και να δεις ποια αρώματα το περιλαμβάνουν.Περισσότερα...
10:30 12/04/2022

Σαρακοστή: Χταπόδι µε αγκινάρες και άνηθο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

thecaller.gr
Τα υλικά που θα χρειαστείτε: Υλικά: 1 κιλό χταπόδι 5 αγκινάρες 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί 2 ξερά κρεμμύδια 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 λεμόνι (χυμός) 2 κ.σ. άνηθο 1/4 φλ. ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι Ξεκινάμε το χταπόδι με αγκινάρες: βάζοντας πρώτα το χταπόδι μέσα σε μια κατσαρόλα με το κρασί και νερό ίσα να το καλύπτει. […]
13:32 11/04/2022

Πρασοκιμαδόπιτα της Λίνας

lamiafm1.gr
Υλικά Συνταγής 4 πράσα το λευκό μέρος τους 1 κιλό κιμά 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 250 γραμ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα κομμένη σε κύβους Μια χούφτα κουκουνάρια(προαιρετικά) 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή αλάτι, πιπέρι Βούτυρο για τα φύλλα 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα σουσάμι νερό για το φύλλο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ […] The post Πρασοκιμαδόπιτα της Λίνας appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
10:28 11/04/2022

Κρέας στα κάρβουνα: Μεγάλα μυστικά γεύσης από έναν ειδικό

Newsbeast.gr
Ο Kenneth Kelly είναι τρίτης γενιάς χασάπης στο Νιούπορτ της Ιρλανδίας, κι έτσι ξέρει καλά από κρέατα και ψήσιμο. «Γίνε περιπετειώδης και πειραματίσου με γεύσεις, κοπές και τρόπους μαγειρικής», λέει σε όλους τους αρχάριους ψήστες, αποκαλύπτοντας σταδιακά τα μυστικά της γεύσης στο μπάρμπεκιου… Κρέας στα κάρβουνα: Μεγάλα μυστικά γεύσης από έναν ειδικό Για σος και μαρινάδες, ο Kenneth δεν απορρίπτει αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά. «Οι καλής ποιότητας είναι καταπληκτικές για χρήση στο μπάρμπεκιου. Για να τις κάνεις ακόμα καλύτερες, ανάμειξε τη σος ή τη μαρινάδα με κόκκινο κρασί πριν τη χρησιμοποιήσεις». Αν μιλάμε ωστόσο για μπριζόλες, τότε η μαρινάδα θα πρέπει να αποφεύγεται. «Χρησιμοποίησε
12:14 09/04/2022

Σπιτικά μπέργκερ με σολομό

Newsbeast.gr
Υλικά 450 γρ. σολομό χωρίς πέτσα, κομμένο σε κύβους 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά 1 ασπράδι αυγού 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 3 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 1 κ. γλ. αλάτι 1/2 κ. γλ. πιπέρι Χυμό από 1 λεμόνι 2 με 3 κ. σ. λάδι, για το τηγάνισμα Προαιρετικά υλικά: 4 ψωμάκια μπριός, μαρούλι, μαγιονέζα Εκτέλεση Βάλτε τον σολομό, την τριμμένη φρυγανιά, το ασπράδι, το χυμό λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον βασιλικό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να ενωθούν, αλλά όχι να γίνουν πουρές, και μετά αλατοπιπερώστε. Χωρίστε το μείγμα σε τέσσερις δόσεις και πλάστε κάθε μερίδα σε μπιφτέκι. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχισ
10:18 08/04/2022

Μπουτάκια κοτόπουλου με κόλιανδρο και λάιμ

Newsbeast.gr
Υλικά 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου 3 κ. σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένες 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ 1 κ. σ. ξύσμα λάιμ 2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη 1 κ. γλ. κύμινο τριμμένο 1 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 2 κιλά μπούτια κοτόπουλου Εκτέλεση Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τον κόλιανδρο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το ξύσμα λάιμ, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το αλάτι και το  πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το κοτόπουλο με το μείγμα κόλιανδρου, αφήνοντας στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες ή ακόμη και όλη τη νύχτα. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήστε το
10:10 05/04/2022

Χοιρινές μπουκιές με φασολάκια

lamiafm1.gr
Υλικά Συνταγής 1 κιλό τηγανιά χοιρινο 1 κιλό φασολάκια  2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα φέτες 1 ποτήρι νερού λάδι 1 ποτήρι νερού κρασί άσπρο Αλάτι , πιπέρι , ρίγανη  ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ Ρίχνω το λάδι στην κατσαρόλα και τηγανίζω το κρέας από όλες τις πλευρές του . Προσθέτω τα κρεμμύδια να σοταριστούν […] The post Χοιρινές μπουκιές με φασολάκια appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
10:24 04/04/2022

Ψητό κρουασάν βουτύρου με ζαμπόν και τυρί

Newsbeast.gr
Υλικά 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ. σ. μουστάρδα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες 1 κ. σ. μέλι 12 μίνι κρουασάν βουτύρου, κομμένα στη μέση 3/4 κιλό καπνιστό ζαμπόν σε λεπτές φέτες 6 φέτες τυρί, κομμένες διαγώνια 1 μεγάλο ασπράδι αυγού Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 2 κ. γλ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικά) Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.   Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη μουστάρδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μέλι. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε. Αλείψτε το μείγμα βουτύρου σε κάθε πλευρά των κρουασάν και γεμίστε με ζαμπόν και τυρί και τοποθετήστε στο έτο
13:08 03/04/2022

Θεσσαλονίκη – Detrop Boutique: Ο Ζωζεφίνος, το Σαν Μιχάλη και το «Ρεμπέτικο»

grtimes.gr
Τρίτης γενιάς τυροκόμος, ο Στέφανος Βακόνδιος ή αλλιώς ο «Ζωζεφίνος», παράγει μαζί με τον αδελφό του, το παραδοσιακό ελληνικό τυρί Σαν Μιχάλη. Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, ήδη από το 1996, το Σαν Μιχάλη παράγεται στην αρχοντική Σύρο, πρωτεύουσα των Κυκλάδων. «Το Σαν Μιχάλη έχει και μια αψάδα, είναι πικάντικο’ αλλά και το ‘ρεμπέτικο’ λόγω Μάρκου Βαμβακάρη, είναι ένα τυρί που ωριμάζει μέσα στην οινολάσπη» δηλώνει στο GRTimes.gr ο Στέφανος Βακόνδιος που δίνει για τέταρτη χρονιά το ‘παρών’ στην Detrop Boutique. Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου (hiotopoulou@gmail.com) Η Σύρος, στην καρδιά του Αιγαίου, πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με την κοσμοπολίτικη αύρα της και την αρχοντική της πινελιά, με έδρα τ
08:20 03/04/2022

Μακαρόνια με κιμά μανιταριών

lamiafm1.gr
Νηστεία σήμερα και βρήκαμε και σας προτείνουμε μια πεντανόστιμη συνταγή για μακαρόνια με κιμά μανιταριών Υλικά για 3 άτομα: 500 γρ. λινγκουίνι 500 γρ. άσπρα μανιτάρια (χωρίς τα ποδαράκια τους) 10 γρ. πορτσίνι (προαιρετικό,αλλά σας τα συνιστώ!) 1/2 φλ. καρύδια 3 σκελίδες σκόρδο 1 κρεμμύδι 5 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι κ πιπέρι 3/4 φλ. ζωμός από […] The post Μακαρόνια με κιμά μανιταριών appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
09:56 27/03/2022

Φάτε μάτια ψάρια κυριολεκτικά: Τίμια γαυράκια τηγανητά με πρασινάδα!

koolnews.gr
Βάζουμε τα ψάρια, βάζετε την πρασινάδα… Αν ξέρετε να φτιάχνετε αυτή τη συνταγή, σαλάτες και τηγανητές πατάτες, είστε έτοιμοι να ανοίξετε ταβερνάκι! Τι ξέχασα να πάρω: 1 κιλό γαυράκια 4-5 φύλλα μαρουλιού (η πρασινάδα που λέγαμε) 1/2 φλιτζ, ελαιόλαδο χυμό από 1/2 λεμόνι αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι αλεύρι για το πασπάλισμα αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα Τι με […] The post Φάτε μάτια ψάρια κυριολεκτικά: Τίμια γαυράκια τηγανητά με πρασινάδα! appeared first on Koolnews.gr.
17:38 26/03/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load