#πιπέρι

Συνταγή: Τορτελίνια φούρνου με κολοκυθάκια

dete.gr
Υλικά1 πακέτο τορτελίνια με όποια γέμιση προτιμάμε3-4 κολοκυθάκια200 γρ. μπέικον150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτοςΜαϊντανός ψιλοκομμένος5-6 κουταλιές σούπας βούτυροτριμμένο τυρίΑλάτι, πιπέρι ΔιαδικασίαΠλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες ή κύβους. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε και […]
15:24 09/10/2021

Σαλάτα με μανιτάρια και ρόκα

Newsbeast.gr
Υλικά 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1/8 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού 1 συσκευασία μανιτάρια Πορτομπέλο ψιλοκομμένα 1/4 φλ. τσαγιού κρασί 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 4 φλ. τσαγιού φύλλα ρόκας 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μαγειρέψτε μέχρι τα μανιτάρια να χάσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέστε το κρασί και το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί το υγρό στη μισή ποσότητα. Ρίξτε και τη ρόκα και μαγειρέψτε τη μέχρι να μαραθεί, για περ
13:02 09/10/2021

Σολομός με κρούστα από φιστίκια Αιγίνης

Newsbeast.gr
Υλικά 1/3 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα 1/4 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού πάνκο 1/4 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη 1 φιλέτο σολομού (περίπου 400 γρ.) 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνος τους 200 βαθμούς. Σε ένα ρηχό μπολ ανακατέψτε τα φιστίκια με το πάνκο ψωμιού και την παρμεζάνα. Τοποθετήστε τον σολομό σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί με το δέρμα προς τα κάτω. Αλατοπιπερώστε και καλύψτε με το μείγμα φιστικιού, πιέζοντας για να κολλήσει. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά.
10:06 08/10/2021

Συνταγή: Τα μυστικά για μια απίθανη φασολάδα

ieidiseis.gr
Η συνταγή για τη μοναδική φασολάδα της Ζαχαρούλας.Συνταγή για φασολάδα λαδερή, χυλωμένη και κόκκινη! Το απόλυτα ταυτισμένο φαγητό με τον ελληνικό χειμώνα είναι λιτό και δωρικό, με απλά υλικά και ταπεινά συνοδευτικά. Η καλή πρώτη ύλη, όπως σε όλα τα φαγητά, είναι το άλφα και το ωμέγα για να φτιάξουμε μια επιτυχημένη φασολάδα. Οπότε επιλέγουμε όσπρια από παραγωγούς ή ετικέτες που εμπιστεύεστε. Το σιγανό βράσιμο είναι το άλλο «μυστικό» για να έχουμε μια κρεμώδη φασολάδα. Η υπομονή που θα δείξουμε στο βράσιμό της θα μας ανταμείψει τα φασόλια είναι μια πρώτη ύλη που δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν είναι «βραστερά» οπότε ο χρόνος που η φασολάδα χρειάζεται για να ετοιμαστεί καθώς και η ποσότητα του ν
22:28 07/10/2021

Σαλάτα καπρέζε με ζυμαρικά

Newsbeast.gr
Υλικά 1 1/2 φλ. τσαγιού ζυμαρικά 3 κ. σ. πέστο 1 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1/4 κ γλ. αλάτι 1/4 κ γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο 1/8 κ γλ. μαύρο πιπέρι 1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1/2 φλ. τσαγιού μικρές μπάλες μοτσαρέλας 2 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα Εκτέλεση Βράστε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το πέστο με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Βάλτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη μοτσαρέλα, τα ντοματίνια και το βασιλικό, ανακατέψτε ελαφρώς και σερβίρετε.
10:00 05/10/2021

Κανελόνια με σπανάκι: Πεντανόστιμα και θρεπτικά

mononews.gr
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γευστικό, τα κανελόνια με σπανάκι είναι ένα πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι του αγαπημένου σεφ Άκη Πετρετζίκη. Για τα κανελόνια με σπανάκι θα χρειαστούμε: Για τη σάλτσα ντομάτας 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο 2 κ.σ. μέλι […]
13:16 03/10/2021

Καρμπονάρα φούρνου αλά κρεμ, με την πιο λαχταριστή κρέμα

el.gr
Υλικά: 400 γραμ. ζυμαρικά (πέννες ή farfalle) 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο 150 γραμ. μπέικον σε κομμάτια 4 αυγά 2 φλ. κρέμα γάλακτος light ή εβαπορέ γάλα 1 κεφάλι τρυφερό μπρόκολο ή 250 γραμ μανιτάρια 3 τρυφερά μικρά φρέσκα κρεμμύδια 150 γραμ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη ή πεκορίνο Αλάτι φρέσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Για την καρμπονάρα […] Το άρθρο Καρμπονάρα φούρνου αλά κρεμ, με την πιο λαχταριστή κρέμα εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
10:26 30/09/2021

Δείτε τις τρεις εναλλακτικές χρήσεις που έχουν τα καλαμάκια

pronews.gr
Τα καλαμάκια, αδιαμφισβήτητα, είναι ένα αντικείμενο που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με έναν παγωμένο καφέ ή ένα καλοκαιρινό κοκτέιλ. Ωστόσο, γνωρίζατε τις... εναλλακτικές τους χρήσεις;  Για να μην πετάτε άσκοπα, λοιπόν, τα καλαμάκια σας και γεμίζετε με περισσότερα σκουπίδια δείτε τρεις εναλλακτικές και έξυπνες χρήσεις τους. Οργάνωση κοσμημάτων Πόσες φορές δεν βρήκατε το αγαπημένο σας κολιέ μπερδεμένο και γεμάτο με κόμπους μέσα στο κουτάκι όπου αποθηκεύετε τα κοσμήματά σας; Για να αποφεύγετε την διαδικασία ξεμπερδέματός του κάθε φορά που θέλετε να το φορέσετε το καλαμάκι σας λύνει τα χέρια. Ανοίξτε το κούμπωμα, περάστε την αλυσίδα του μέσα από το καλαμάκι και κλείστε το κούμπωμα από την άλλη πλευρά. Α
16:36 27/09/2021

Ζυμαρικά στο φούρνο με ντοματίνια και παρμεζάνα

Newsbeast.gr
Υλικά 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη 2 φλ. τσαγιού ζυμαρικά της επιλογής σας 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες Πιπέρι Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε σε ένα ταψί το ελαιόλαδο, τα ντοματίνια και την παρμεζάνα και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με πιπέρι και βάλτε το στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η παρμεζάνα και να ψηθούν τα ντοματίνια. Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κρατώντας 1/3 φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό τους. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε. Τα ντοματίνια και το τυρί θα αναμειχθούν δημι
12:14 25/09/2021

Άκης Πετρετζίκης: Τρούφες λευκής σοκολάτας με ροζ πιπέρι

onsports.gr
Η συνταγή της ημέρας είναι τρούφες λευκής σοκολάτας με ροζ…
14:32 24/09/2021

Θεϊκά βουτυράτα ζυμαρικά

Newsbeast.gr
Υλικά 1 συσκευασία ζυμαρικά 6 κ. σ. βούτυρο 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Σουρώστε και τοποθετήστε τα ξανά στην κατσαρόλα. Όσο είναι ακόμη ζεστά, προσθέστε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το τυρί. Απολαύστε με επιπλέον τριμμένο τυρί προαιρετικά.
10:10 23/09/2021

Λαχταριστά & αφράτα caesar σάντουιτς που θα λατρέψουν τα παιδιά!

thebest.gr
Υλικά: 1 φιλέτο κοτόπουλο, 200 γρ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, 3-4 φύλλα μαρουλιού, 2 κ.
15:12 22/09/2021

Καρμπονάρα: Τα μυστικά για την απόλυτη επιτυχία της παραδοσιακής ιταλικής συνταγής

pronews.gr
Η καρμπονάρα μπορεί να έχει δεκάδες εκδοχές για την προέλευσή της, αλλά και εναλλακτικές προτάσεις ως προς την εκτέλεσή της, όμως η αυθεντική συνταγή «προστάζει» λίγα και εξαιρετικά υλικά. Για την ιστορία, αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε για την εμφάνιση της καρμπονάρα σύμφωνα με τη «La Repubblica», είναι πως γεννήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο, ενώ δεν εντοπίζεται συνταγή της σε κανένα βιβλίο μαγειρικής πριν από το 1952. Η πρώτη γραπτή συνταγή εντοπίζεται στις ΗΠΑ, στο βιβλίο -Vittles and Vice- της δημοσιογράφου Patricia Brontè, που πρόκειται για έναν οδηγό στα εστιατόρια του Σικάγο, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το εστιατόριο Armando για το πιάτο «pasta alla carbonara». Η πρώτη συνταγή της στην Ιταλ
19:50 21/09/2021

Σολομός βουτύρου αρωματισμένος με σκόρδο

Newsbeast.gr
Υλικά 1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού και 1/2 φλ. τσαγιού χυμό 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο 1 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μακρύκοκκο 2 κ. σ. χυμό λεμονιού 2 κ. σ. μέλι 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο 1 κ. σ. πάπρικα 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 600 γρ. φιλέτο σολομού 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τη σάλτσα σόγιας, 1 1/2 φλιτζάνια νερό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε το ρύζι και αφήστε μέχρι να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, σκεπασμένο, μέχρι να απορροφηθεί όλο τ
10:00 20/09/2021

Μπορείτε να τους ξετρελάνετε με ένα κιμαδορολό με μπόλικο κασέρι- Φτιάξτε το

el.gr
Ένα φαγητό με μουστάρδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Το άρθρο Μπορείτε να τους ξετρελάνετε με ένα κιμαδορολό με μπόλικο κασέρι- Φτιάξτε το εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
10:24 18/09/2021

Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Ψητό στήθος κοτόπουλου με ρύζι και λαχανικά

thecaller.gr
Συστατικά Για τα λαχανικά 1 καρότο 1 κολοκυθάκι 1 κρεμμύδι 2 ντομάτες 1 1/2 σκ. σκόρδο αλάτι πιπέρι 50 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. νερό 1 1/2 κ.σ. φύλλα θυμαριού Για το κοτόπουλο 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά 1/4 ματσάκι μαϊντανό Για το ρύζι 125 γρ. ρύζι μπασμάτι 250 γρ. νερό 1 […]
13:38 15/09/2021

«Τα αυγά του διαβόλου»: Η διαφορετική συνταγή με αυγά αν βαρέθηκες να τρως συνέχεια ομελέτα

pronews.gr
Το αυγό θεωρείται από τους μάγειρες μια εξαιρετική πρώτη ύλη που σου δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείς και να απογειώσεις το πιάτο σου. Παρακάτω θα δείτε μια άγνωστη συνταγή στην Ελλάδα, τα αυγά του διαβόλου όπως αποκαλούνται και κάνουν θραύση σε όλα τα μοντέρνα μαγαζιά που σερβίρουν πρωινό. Δείτε πως γίνεται η συνταγή Βράζετε τα αυγά, περίπου 8 λεπτά, ή μέχρι να διαπιστώσετε ότι είναι πολύ σφιχτά. Στη συνέχεια αφαιρείτε τον κρόκο, και βάζετε τα ασπράδια που έχετε κόψει στη μέση σε μια πιατέλα. Σε ένα μπολ προσθέστε τους κρόκους, μαγιονέζα, κόκκινο πιπέρι, αλάτι και κανονικό πιπέρι και χτυπήστε το μείγμα. Ψήστε λίγο μπέικον σε μικρά κομματάκια, και προσθέστε στα ασπράδια το μείγμα που φτιάξα
10:50 15/09/2021

Η Κατερίνα Λένη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε mac n’ cheese

okmag.gr
Η Κατερίνα Λένη μας δίνει και φέτος νόστιμες συνταγές μέσα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Super Κατερίνα». Το πρωί της Τρίτης μας έμαθε να φτιάχνουμε λαχταριστό mac n’ cheese! Για τη συνταγή θα χρειαστούμε: 1 γερή πρέζα κάρυΑλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΦρέσκο σχοινόπρασο200 γρ. τυρί τσένταρ200 γρ. τυρί πεκορίνο1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά Για τη μπεσαμέλ: […] The post Η Κατερίνα Λένη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε mac n’ cheese appeared first on OK.
14:10 14/09/2021

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Συνταγή: Μελωμένοι γίγαντες στο φούρνο (ΒΙΝΤΕΟ)

thecaller.gr
Υλικά Συνταγής 500 γραμ. γίγαντες 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες) 4 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε φέτες) 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 700 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες 2 πρέζες ζάχαρη αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 ματσάκι μαϊντανός λίγο άνηθο 1 φλ. νερό λίγη μαγειρική σόδα (προαιρετικά) Εκτέλεση Για τα φασόλια γίγαντες […]
13:56 14/09/2021

Σαλάτα ζυμαρικών με σολομό και λεμόνι

Newsbeast.gr
Υλικά Μισή συσκευασία ζυμαρικών 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κ. γλ. χυμό φρέσκου λεμονιού 2 κ. γλ. κάπαρη 1 1/2 κ. γλ. φρέσκο άνηθο ψικολοκομμένο Ξύσμα από ένα λεμόνι 1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι 250 γρ. μαγειρεμένο φιλέτο σολομού κομμένο σε κύβους 1 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα Εκτέλεση Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το λάδι, τα κρεμμύδια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη, τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα συστατικά μεταξύ τους. Προσθέστε τους κύβους σολομού και ανακατέψτε ξανά. Σουρώστε τα ζυμαρικά, προσθέστε τα στο μείγμα με το σολομό και
20:20 11/09/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load