#πιπέρι

Τέσσερις απρόσμενες επιστημονικές συμβουλές για πιο γρήγορο αδυνάτισμα

pronews.gr
Η δίαιτα και το αδυνάτισμα είναι μια επίπονη και μακρά διαδικασία, που πρέπει να γίνεται με σύστημα και μέτρο, αλλιώς είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Πέρα από όλα εκείνα που έχετε διαβάσει για το αδυνάτισμα και για ένα σωρό δίαιτες, υπάρχουν 4 απλά πράγματα που μπορείτε και πρέπει να κάνετε σε ΚΑΘΕ δίαιτα, για να χάσετε πιο γρήγορα και εύκολα τα κιλά που επιθυμείτε… Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η χρήση πιο μικρών σε μέγεθος πιάτων, βοηθάει τους ανθρώπους να καταναλώνουν αυτόματα λιγότερες θερμίδες. Περίεργο τέχνασμα, αλλά φαίνεται να λειτουργεί! Φάτε πικάντικες τροφές Οι πικάντικες τροφές, όπως το πιπέρι καγιέν, περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ένωση που μπορεί να ε
20:16 01/08/2021

Συνταγή: Τορτελίνια αλά κρέμ

dete.gr
Υλικά6- 8 μερίδες750 γρ τορτελίνιαΣάλτσα αλά κρεμ:500 γρ ασπρομανίταρα300 γρ καπνιστό μπέικον800 γρ κρέμα γάλακτος ειδική για ζυμαρικά2 αβγά καλά χτυπημέναΕκτέλεσηΣε αντικολλητικό τηγάνι που έχω προθερμάνει σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία (7/9) χωρίς επιπλέον λιπαρή ουσία κόβω τα μανιτάρια σε φέτες και ψιλοκόβω το μπέικον. Προσθέτω μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σε περίπου 15′-20′ τα μανιτάρια […]
12:26 01/08/2021

Εύκολα λαζάνια με πέστο βασιλικού

Newsbeast.gr
Υλικά 500 γραμ. λαζάνια 4 ματσάκια πλατύφυλλο βασιλικό 5 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες 200 ml ελαιόλαδο 100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα 300 γραμ. φέτα αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Ρίχνετε στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια αρκετά ομοιογενή πάστα. Μόλις είναι έτοιμη, τη μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε την παρμεζάνα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα λαζάνια. Κατόπιν απλώνετε μια στρώση από τη σάλτσα πέστο. Έπειτα βάζετε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά πέστο και φέτα. Ομοίως και με την τρίτη στρώση Ψήνετε στους 180 βαθμούς για  45 λεπτά
19:44 31/07/2021

Τσούρος με σοκολάτα και πιπέρι καγιέν

matrix24.gr
Αυτά τα ανατρεπτικά τσούρος είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δοκιμάσει! Μία συνταγή από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν.1 ΩΡΑ ΚΑΙ 10΄ + 1 ΏΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗ • ΕΥΚΟΛΟΥλικά (για 4 άτομα)240 [...]
17:00 30/07/2021

Συνταγή για δροσερή μακαρονόπιτα από την Ηπειρο -Εύκολη και γρήγορη

el.gr
Υλικά συνταγής για αυθεντική μακαρονόπιτα (6-8 άτομα) 1 πακέτο μακαρόνια Νο.3 1 ποτήρι φρέσκο γάλα 1/2 κιλό φέτα 5 αυγά (4 για την γέμιση και 1 για να αλείψεις τα φύλλα) 2 κ.σ. μαργαρίνη 1 πακέτο φύλλο για χωριάτικες πίτες Αλάτι-πιπέρι Εκτέλεση συνταγής για αυθεντική μακαρονόπιτα Βράσε πρώτα τα μακαρόνια όπως θα τα έβραζες κανονικά για μια μακαρονάδα, αλλά άφησέ τα 2′ λεπτά λιγότερο απ’ ότι συνηθίζεις. Σούρωσέ τα, λιώσε τη μαργαρίνη μέσα στην κατσαρόλα που τα έβρασες και ξαναρίξτα μέσα. Μην ξεχάσεις να κλείσεις το μάτι γιατί το μαγείρεμα έχει τελειώσει! Πρόσθεσε το γάλα και τη φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια (απλά τρίψ’ τη με τα χέρια σου, όχι στον τρίφτη) Χτύπα σε ένα πιάτο τα 4 αυγά και πρόσθ
12:40 30/07/2021

Μάφινς αβγού με σπανάκι

Newsbeast.gr
Υλικά 1 φλ. τσαγιού κινόα 2 φλ. τσαγιού νερό 1 φλ. τσαγιού φύλλα σπανάκι 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 αβγά 1/4 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί τριμμένο 1/2 κ. γλ. ρίγανη 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ. γλ. αλάτι Πιπέρι, κατά βούληση Εκτέλεση Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώστε ελαφρά μια φόρμα για μάφινς. Βράστε την κινόα στο νερό για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό και αφήστε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέστε το σπανάκι. Μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά και αφαιρέστε από την φωτιά. Τοποθετήστε την μαγειρεμένη κινόα σε ένα μπολ, προσθέστε το σπανάκι και το κρεμμύδι, τα αβγά, το τυρί, τη ρίγανη, τη σκόνη
09:30 30/07/2021

Κυριακάτικο τραπέζι: Καρμπονάρα-ποίημα από τον Μιχάλη Μαργαρίτη

eleftherostypos.gr
Υλικά 120 γραμμ. σπαγκέτι Νo8 60 γραμμ. παρμεζάνα 20 γραμμ. πεκορίνο 30 γραμμ. guanciale 1,5 κρόκος αβγού Φρέσκο πιπέρι Διαδικασία Σε μια κατσαρόλα που βράζει προσθέτετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε 2 λεπτά λιγότερο σε σχέση με την ένδειξη της συσκευασίας (χωρίς να προσθέσετε αλάτι). Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και... The post Κυριακάτικο τραπέζι: Καρμπονάρα-ποίημα από τον Μιχάλη Μαργαρίτη appeared first on ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.
15:02 25/07/2021

Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά και τυριά

lamianow.gr
Lamianow.gr Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά και τυριά Υλικά Συνταγής 1 κιλό μέτριες μελιτζάνες ½ κιλό κιμά ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι κρασί ½ ματσάκι μαϊντανό 1 κονσέρβα ντοματάκι 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας 1 ξυλαράκι κανέλλα 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (γραβιέρα) Μισό φλυτζάνι τυρί γκούντα τριμμένο λίγη παρμεζάνα αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Συνταγής Αρχικά κόβουμε τις […] Μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά και τυριά Lamianow.gr
12:20 25/07/2021

Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο, σπανάκι και μανιτάρια

Newsbeast.gr
Υλικά 225 γρ. σπαγγέτι 1 κ. σ. ελαιόλαδο 140 γρ. σπανάκι 150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 1 κ. γλ. αλάτι 1 κ. γλ. πιπέρι 225 γρ. σάλτσα πέστο 110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε το λάδι και μαγειρέψτε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Προσθέστε τα μανιτάρια, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί το νερό αρκετά. Προσθέστε το πέστο και την παρμεζάνα και τα βρασμένα μακαρόνια και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν από τη σάλτα όλα ομοιόμορφα. Σερβίρετε, γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα και απολαύστε.
08:38 22/07/2021

Χταπόδι στη γάστρα με πατάτες

lykavitos.gr
Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (1½ κιλό) - 10 πατάτες - 1 μικρό πακέτο έτοιμη ντομάτα (τύπου Pumaro) - 1 κανέλλα ξύλο - 2 σκελίδες σκόρδο - 1 κουταλάκι σούπας αλάτι (μόνο για τις πατάτες) - Μισή κουταλιά πιπέρι - 1 μπαχάρι - 2 ποτήρια κρασιού […] The post Χταπόδι στη γάστρα με πατάτες first appeared on Lykavitos.gr.
15:32 20/07/2021

Γαλλική ομελέτα

Newsbeast.gr
Υλικά 3 φρέσκα αβγά 1/4 κ. γλ. αλάτι 1/2 κ. γλ. κρύο νερό 2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο, χωρισμένο 1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή λευκό πιπέρι για γεύση (προαιρετικά) Εκτέλεση Τοποθετήστε τα αβγά, το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε ελαφρά για 1-2 λεπτά. Θερμάνετε τη 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια- υψηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο και πριν αρχίσει να καπνίζει, ρίξτε τα αβγά. Ανακατέψτε σε κυκλικό μοτίβο με αδιάβροχη σπάτουλα, χωρίς να ξεχάσετε να ξύνετε τις πλευρές. Μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα, εξομαλύνετε την επιφάνεια των αβγών έτσι ώστε η ομελέτα σας να έχει ένα ομοιόμορφο πάχος. Μόλις η επιφάνεια είναι υγρή αλ
11:26 19/07/2021

15 υγιεινές εναλλακτικές της καφεΐνης για να έχεις ενέργεια όλη μέρα

newsitamea.gr
15 υγιεινές εναλλακτικές της καφεΐνης για να έχεις ενέργεια όλη μέρα Γνωρίζετε ποια είναι τα καλύτερα υποκατάστατα της καφεΐνης που θα διατηρήσουν τα επίπεδα της ενέργειάς σας όλη την ημέρα; Από το «χρυσό γάλα» (ρόφημα με γάλα της αρεσκείας σας, κουρκουμά, τζίντζερ, πιπέρι, κανέλα, μέλι και κάρδαμο), μέχρι τη σκόνη... The post 15 υγιεινές εναλλακτικές της καφεΐνης για να έχεις ενέργεια όλη μέρα appeared first on Newsitamea.gr.
21:44 15/07/2021

Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Καπνιστό μοσχαρίσιο φιλέτο

thecaller.gr
Συστατικά 400 γρ. μοσχάρι, φιλέτο (2 φιλέτα) 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Για τα μπαχαρικά 300 γρ. ζάχαρη καστανή 2 στικ κανέλα 15 κόκκους πιπεριού 5 κόκκους μπαχάρι 5 γαρίφαλα Για το σερβίρισμα 250 γρ. πουρέ πατάτας Μέθοδος Εκτέλεσης Καλύπτουμε πολύ καλά το εσωτερικό μιας παλιάς κατσαρόλας με 2 στρώσεις αλουμινόχαρτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία […]
20:54 14/07/2021

Υπέροχη Γαριδομακαρονάδα από το Γιάννη Χαλκίδη

empisteutiko.gr
Υλικά 250 γρ. μακαρόνια 500 γρ. σάλτσα ντομάτας 15 – 20 τμχ. γαρίδες ελαιόλαδο 1 καρότο 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ζάχαρη Εκτέλεση Αρχικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για την σάλτσα μας. Σάλτσα ντομάτας, καρότο σε χοντρά κομμάτια, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε […] The post Υπέροχη Γαριδομακαρονάδα από το Γιάννη Χαλκίδη appeared first on Empisteutiko.gr.
18:26 14/07/2021

Δροσερή σαλάτα με τόνο και γιαούρτι

Newsbeast.gr
Υλικά 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι 2% 1 κ. γλ. μουστάρδα Χυμό από μισό λεμόνι 1/8 κ. γλ. αλάτι 1/8 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 2 σακουλάκια τόνου σε νερό 1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο 1 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο Εκτέλεση Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τον τόνο με το σέλινο και το σχοινόπρασο. Προσθέστε το μείγμα γιαουρτιού και ανακατέψτε καλά, μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά. Καλύψτε με μία διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει πριν απολαύσετε.
13:54 11/07/2021

Πανεύκολα και γρήγορα τσιπς τορτίγιας με γουακαμόλε από τον Πέτρο Συρίγο

eleftherostypos.gr
Υλικά 1 πακέτο αραβικές πίτες Ελαιόλαδο 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο τριμμένο 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκ 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο τριμμένο ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καυτερό καγιέν 2... The post Πανεύκολα και γρήγορα τσιπς τορτίγιας με γουακαμόλε από τον Πέτρο Συρίγο appeared first on ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.
10:00 11/07/2021

Το τρικ για να καραμελώνεις εύκολα τα κρεμμύδια

Newsbeast.gr
Όταν έχουμε να καραμελώσουμε μεγάλες ποσότητες κρεμμυδιού, γνωρίζουμε ότι πρέπει να περάσουμε τουλάχιστον μία ώρα στην κουζίνα, ανακατεύοντας περιοδικά. Κι όμως, το ίδιο ακριβώς γίνεται αν τα βάλουμε στον φούρνο. Γλιτώνοντας από τους περιττούς μπελάδες δηλαδή. Κόβουμε λοιπόν τα κρεμμύδια (έστω 4 κρεμμύδια εδώ) σε μεγάλες και χοντρές φέτες και τα βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πέντε κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αν θέλουμε περισσότερη γεύση, καρυκεύουμε με τα μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως σκελίδες σκόρδο ή θυμάρι, προσθέτοντας υποχρεωτικά 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, ώστε να διευκολύνουμε τη διαδικασία του καραμελώματος. Ανακατεύουμε καλά τα κρεμμύδια μ
22:10 10/07/2021

Περιστέρια: Πώς να τα διώξετε από το μπαλκόνι σας – Δύο μοναδικά tips

eleftherostypos.gr
Ένας από τους μπελάδες της καλοκαιρινής περιόδου είναι τα περιστέρια στο μπαλκόνι σας. Όμως, υπάρχουν δύο έξυπνα tips που θα σας δώσουν τη λύση. Τα περιστέρια από τη φύση τους μισούν τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών. Οπότε, μπορείτε να ρίξετε σε διάφορες περιοχές του μπαλκονιού μπόλικο πιπέρι ή κανέλα. Επίσης,... The post Περιστέρια: Πώς να τα διώξετε από το μπαλκόνι σας – Δύο μοναδικά tips appeared first on ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.
14:06 06/07/2021

Μπρουσκέτες με σύκα

Newsbeast.gr
Υλικά 12 σύκα κομμένα στη μέση 170 γρ. τυρί μπουράτα κομμένο σε φέτες 2 κ. σ. ελαιόλαδο 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο 6 λεπτές φέτες ψωμιού Αλάτι, φρέσκο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε το γκριλ σε ζεστή φωτιά και λαδώστε το ελαφρώς. Τοποθετήστε τα σύκα με τη φλούδα προς τα κάτω στο γκριλ και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να διογκώνονται, για 2- 4 λεπτά. Σε ένα μπολάκι βάλτε το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανατέψτε καλά για 1 λεπτό. Τοποθετήστε το τυρί πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, προσθέστε από πάνω τα σύκα και γαρνίρετε με το μείγμα από το βαλσάμικο. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.
21:56 04/07/2021

Ξιφίας ψητός με μεσογειακή μαρινάδα

topontiki.gr
Μια πανεύκολη συνταγή για ψητό ξιφία στην ψησταριά ή στο σχαροτήγανο (γκριλιέρα) που απογειώνεται χάρη στη μεσογειακή μαρινάδα με κύμινο, σκόρδο και πιπέρια.
07:02 01/07/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load