#Αλάτι

Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια κοκκινιστά σούπα

dete.gr
Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με λαχανικά από τον Πέτρο Συρίγο. Η πιο νόστιμη και παραδοσιακή κοκκινιστή σούπα σαν της γιαγιάς! Θα ξετρελαθείτε με την γεύση και τα χρώματα των λαχανικών στο πιάτο σας.Υλικά 650 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς1 αυγό1 ξερό λευκό κρεμμύδι3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό120 γραμμ. ρύζι καρολίνα3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδοΑλάτι & πιπέρι Για τη σούπα1 […]
09:30 14/10/2021

Ταχινόσουπα Νηστίσιμη Αγίου Όρους σε 20′

vimaorthodoxias.gr
Ταχινόσουπα: Από τον Μοναχό Νικήτα τον Αγιορείτη. Υλικά ½ κιλό μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι κριθαράκι ½ νεροπότηρο λεμόνι κρασοπότηρο Ταχίνι Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Συνταγής Βράζουμε σε ένα λίτρο νερό τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τον άνηθο και το αλάτι. Όταν βράσουν καλά ρίχνουμε το […]
12:12 13/10/2021

Πεντανόστιμο αρνάκι ραγού

dete.gr
Υλικά συνταγής1.200 γρ. αρνάκι μπούτι120 γρ. ελαιόλαδο1 κιλό ντομάτες, φρέσκες2 κ.σ. πελτέ ντομάτας2 λεμόνια1 κ.σ. ζάχαρη1 ποτ. κρασί1 κύβο λαχανικών4 σκ. σκόρδοΜαϊντανόΑλάτιΠιπέριΕκτέλεση συνταγήςΑρχικά τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να κάνει κρούστα. Σε άλλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο και ρίχνουμε στη συνέχεια το κρέας να σωοταριστούν μαζί. Έπειτα, σβήνουμε με κρασί που έχουμε διαλύσει μέσα τον πελτέ. […]
12:08 13/10/2021

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ

lamiafm1.gr
Υλικά Συνταγής 500 γρ γίγαντες 2 ντομάτες ξεφλουδισμενες και πολτοποιημενες 1 κσ κέτσαπ 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο (όχι πολύ ψιλό) 1 πράσο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους Λιγο σέλινο ψιλοκομμένο Λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 φύλλα δάφνης 1 κουτάκι μπύρα 1 κουταλιά σουπας μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη) 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο […] The post ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
10:26 13/10/2021

Η συνταγή της ημέρας: Κρεατόσουπα με κριθαράκι από τον Πέτρο Συρίγο

dete.gr
Σούπερ θρεπτική κρεατόσουπα με κριθαράκι, ιδανική για τις κρύες μέρες που έρχονται! O Πέτρος Συρίγος έχει την τέλεια συνταγή. Υλικά 1 μοσχαρίσιο κότσι (2 κιλά περίπου) ή ποντίκι 2 κιλάκόκκαλα μοσχαρίσια (με μεδούλι)4 ντομάτες2 κρεμμύδια5 καρότα3 πατάτες2 ματσάκια σέλινο1 φύλλο δάφνης200 γραμμ. χυμό ντομάτα250 γραμμ. κριθαράκι ψιλό1 φύλλο δάφνηςΑλάτι & πιπέρι Διαδικασία Σε μια μεγάλη […]
09:30 13/10/2021

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψωμί με σκορδοβούτυρο

okmag.gr
Πεντανόστιμο λουλουδένιο ψωμί με σκορδοβούτυρο. Για τη συνταγή θα χρειαστούμε: 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 220 ml – 250 ml χλιαρό νερό (όσο πάρει) 1 νωπή μαγιά (κύβος ολόκληρος) 1 πρέζα ζάχαρη Για το σκορδοβούτυρο: 200 gr. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 σκελίδα σκόρδο Αρωματικά βότανα (βασιλικός, μαϊντανός, θυμάρι) Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι […] The post Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψωμί με σκορδοβούτυρο appeared first on OK.
15:38 11/10/2021

Πώς να φτιάξετε σπιτική σάλτσα από φρέσκες ντομάτες

Newsbeast.gr
Υλικά 3,5 κιλά ντομάτες 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαγειρέψτε τις ντομάτες και τον βασιλικό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. Εντωμεταξύ, σε ένα μεσαίο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Προσθέστε το μείγμα κρεμμυδιού στη σάλτα ντομάτας και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες μέχρι να πήξει.
21:56 10/10/2021

Ο Μαμαλάκης καρφώνει Ατζουν για το Top Chef: Είναι μίζερο!

spoilers
Αλάτι στις… πληγές του «Top Chef» που έτσι κι αλλιώς δεν τα πηγαίνει καλά στην τηλεθέαση, έριξε ο Ηλίας Μαμαλάκης.  Η γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης... > Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Ο Μαμαλάκης καρφώνει Ατζουν για το Top Chef: Είναι μίζερο!
21:14 10/10/2021

Η συνταγή της ημέρας από τον Πέτρο Συρίγο: Τορτελίνια με μπέικον και κρέμα γάλακτος

eleftherostypos.gr
Μερίδες: 3 Βαθμός: 1 Χρόνος: 25’ Υλικά 1 πακέτο τορτελίνια (500 γραμμ.) 150 γραμμ. μπέικον 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι 2 σκ. σκόρδο 1 κονσέρβα αποφλοιωμένη ντομάτα 1 καυτερή πιπεριά 150 ml κρέμα γάλακτος 150 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη 2... The post Η συνταγή της ημέρας από τον Πέτρο Συρίγο: Τορτελίνια με μπέικον και κρέμα γάλακτος appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
07:58 10/10/2021

Επτά τρόποι για να πείτε «αντίο» στα μυρμήγκια στην κουζίνα

pronews.gr
Αντιμετωπίζεις πρόβλημα με μυρμήγκια στην κουζίνα; Ανακάλυψε εφτά απλά βήματα, για να τα «αποχαιρετήσεις» μια και καλή και μάλιστα με φυσικό τρόπο. Πέρα από την ενόχληση που προκαλούν, τα μυρμήγκια θεωρούνται απειλή για την υγιεινή του χώρου, αφού προσβάλλουν τα τρόφιμα κι έπειτα πρέπει να τα πετάξουμε οπωσδήποτε. Να τι πρέπει να κάνεις, για να τα διώξεις… Κιμωλία: Η κιμωλία περιέχει ανθρακικό ασβέστιο, που απωθεί τα μυρμήγκια. Αφού εντοπίσεις από πού εισβάλουν οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες, ρίξε λίγη τριμμένη κιμωλία ακριβώς εκεί ή τράβα μία γραμμή με ολόκληρη την κιμωλία στην είσοδό τους.  Λεμόνι: Οτιδήποτε ξινό και πικρό τα απωθεί. Οπότε ράντισε με το χυμό λεμονιού τις περιοχές από όπου μπαίνουν
20:36 09/10/2021

Συνταγή: Τορτελίνια φούρνου με κολοκυθάκια

dete.gr
Υλικά1 πακέτο τορτελίνια με όποια γέμιση προτιμάμε3-4 κολοκυθάκια200 γρ. μπέικον150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτοςΜαϊντανός ψιλοκομμένος5-6 κουταλιές σούπας βούτυροτριμμένο τυρίΑλάτι, πιπέρι ΔιαδικασίαΠλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες ή κύβους. Ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε και […]
15:24 09/10/2021

Η συνταγή της ημέρας: Αρωματικές κόκκινες φακές με μπαχαρικά

eleftherostypos.gr
Αρωματικές κόκκινες φακές με μπαχαρικά δια χειρός Δημήτρη Σκαρμούτσου. Η καλύτερη συνταγή για το τραπέζι της Τετάρτης. Υλικά 2 φλιτζ. φακές κόκκινες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο 1 κοτσάνι σέλινο 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ Αλάτι, κατά βούληση Πιπέρι, κατά βούληση 1... The post Η συνταγή της ημέρας: Αρωματικές κόκκινες φακές με μπαχαρικά appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:50 06/10/2021

Fluffy Cinnamon Rolls από το Γιάννη Χαλκίδη

empisteutiko.gr
ΖΥΜΑΡΙ 245 γρ. Γάλα 76 γρ. Βούτυρο 100 γρ. Ζάxαρη κρυσταλλική 2 1/2 κ.γ. Μαγιά ξηρή 2 Αυγά 630 γρ. Αλεύρι (γ.τσ.) 1 Αλάτι ΓΕΜΙΣΗ 110 γρ. Μαύρη ζάχαρη 25 γρ. Κανέλα 120 γρ. Βούτυρο ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ (ICING FROSTING) 200 γρ. Κρέμα τυρί 2 κ.σ. Βούτυρο 450 γρ. Άχνη ζάχαρη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε το γάλα, λιώνουμε το […] The post Fluffy Cinnamon Rolls από το Γιάννη Χαλκίδη appeared first on Empisteutiko.gr.
12:52 06/10/2021

Καρμπονάρα φούρνου αλά κρεμ, με την πιο λαχταριστή κρέμα

el.gr
Υλικά: 400 γραμ. ζυμαρικά (πέννες ή farfalle) 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο 150 γραμ. μπέικον σε κομμάτια 4 αυγά 2 φλ. κρέμα γάλακτος light ή εβαπορέ γάλα 1 κεφάλι τρυφερό μπρόκολο ή 250 γραμ μανιτάρια 3 τρυφερά μικρά φρέσκα κρεμμύδια 150 γραμ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη ή πεκορίνο Αλάτι φρέσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Για την καρμπονάρα […] Το άρθρο Καρμπονάρα φούρνου αλά κρεμ, με την πιο λαχταριστή κρέμα εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
10:26 30/09/2021

Συνταγή για πιτσάκια που ετοιμάζονται στο τηγάνι σε λίγα λεπτά

govastileto.gr
Υλικά 150 γρ αλεύρι 100 ml νερό 5 αποφλοιωμένες ντομάτες 50 γρ μοτσαρέλα 3 κ. σούπας ελαιόλαδο 1 σακουλάκι μαγιά Αλάτι Βασιλικός...
13:04 24/09/2021

Θεϊκά βουτυράτα ζυμαρικά

Newsbeast.gr
Υλικά 1 συσκευασία ζυμαρικά 6 κ. σ. βούτυρο 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Σουρώστε και τοποθετήστε τα ξανά στην κατσαρόλα. Όσο είναι ακόμη ζεστά, προσθέστε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το τυρί. Απολαύστε με επιπλέον τριμμένο τυρί προαιρετικά.
10:10 23/09/2021

Σολομός βουτύρου αρωματισμένος με σκόρδο

Newsbeast.gr
Υλικά 1 κ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού και 1/2 φλ. τσαγιού χυμό 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο 1 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μακρύκοκκο 2 κ. σ. χυμό λεμονιού 2 κ. σ. μέλι 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο 1 κ. σ. πάπρικα 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 600 γρ. φιλέτο σολομού 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια μικρή κατσαρόλα, συνδυάστε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τη σάλτσα σόγιας, 1 1/2 φλιτζάνια νερό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε το ρύζι και αφήστε μέχρι να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, σκεπασμένο, μέχρι να απορροφηθεί όλο τ
10:00 20/09/2021

Η Κατερίνα Λένη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε mac n’ cheese

okmag.gr
Η Κατερίνα Λένη μας δίνει και φέτος νόστιμες συνταγές μέσα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Super Κατερίνα». Το πρωί της Τρίτης μας έμαθε να φτιάχνουμε λαχταριστό mac n’ cheese! Για τη συνταγή θα χρειαστούμε: 1 γερή πρέζα κάρυΑλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΦρέσκο σχοινόπρασο200 γρ. τυρί τσένταρ200 γρ. τυρί πεκορίνο1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά Για τη μπεσαμέλ: […] The post Η Κατερίνα Λένη μας δείχνει πώς να φτιάξουμε mac n’ cheese appeared first on OK.
14:10 14/09/2021

Σαλάτα ζυμαρικών με σολομό και λεμόνι

Newsbeast.gr
Υλικά Μισή συσκευασία ζυμαρικών 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 2 κ. γλ. χυμό φρέσκου λεμονιού 2 κ. γλ. κάπαρη 1 1/2 κ. γλ. φρέσκο άνηθο ψικολοκομμένο Ξύσμα από ένα λεμόνι 1 κ. γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι 250 γρ. μαγειρεμένο φιλέτο σολομού κομμένο σε κύβους 1 κ. σ. τριμμένη παρμεζάνα Εκτέλεση Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το λάδι, τα κρεμμύδια, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη, τον άνηθο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα συστατικά μεταξύ τους. Προσθέστε τους κύβους σολομού και ανακατέψτε ξανά. Σουρώστε τα ζυμαρικά, προσθέστε τα στο μείγμα με το σολομό και
20:20 11/09/2021

Χούμους με κολοκύθα και δενδρολίβανο

Newsbeast.gr
Υλικά 420 γρ. ρεβύθια (βρασμένα) 1 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας 2 κ. σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες Αλάτι για γεύση 1/2 κ. γλ. πάπρικα 1/2 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού Εκτέλεση Βράστε τα ρεβύθια σε μία κατσαρόλα. Σε μία άλλη βράστε την κολοκύθα και εν συνεχεία λιώστε την μέχρι να αποκτήσει την υφή του πουρέ. Τοποθετήστε τα ρεβύθια, τον πουρέ κολοκύθας, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι, την πάπρικα, το φρέσκο δενδρολίβανο και το χυμό λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέστε ελαιόλαδο ή επιπλέον νερό, αναλόγως την υφή που θέλετε να έχει το χούμους.
12:34 11/09/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load