Αχλάδια με σάλτσα κόκκινου κρασιού
Newsbeast.gr
Υλικά 6 μεγάλα σκληρά αχλάδια 3 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη 2 ξυλάκια κανέλας 4 ολόκληρα γαρίφαλα 1 φλούδα ξύσμα πορτοκαλιού 1 κ. γλ. μαραθόσπορο (προαιρετικά) 3 ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού (προαιρετικά) 2 φύλλα δάφνης (προαιρετικά) Εκτέλεση Ξεφλουδίστε τα αχλάδια και αφαιρέστε τους πυρήνες από το κάτω μέρος, αφήνοντας τους μίσχους ανέπαφους και αφήστε στην άκρη. Συνδυάστε το κόκκινο κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μαραθόσπορο, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βράστε το κρασί σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τα αχλάδια, σιγοβράστε, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά
10:00 24/12/2021