#Αλάτι

Αγιορείτικες σαρακοστιανές συνταγές: Ρύζι με φασόλια

olympia.gr
Νηστίσιμες συνταγές. Υλικά 250 γρ. φασόλια 250 γρ. ρύζι 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο 4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το ρεντέ 1 πιπεριά 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι Αλάτι Εκτέλεση Βάζουμε τα φασόλια να σταθούν μια νύχτα στο νερό. Την άλλη μέρα τα βράζουμε και τα αλατίζουμε για 1 […] Αγιορείτικες σαρακοστιανές συνταγές: Ρύζι με φασόλια - olympia
19:02 21/03/2023

Σάντουιτς με ομελέτα για το γραφείο

govastileto.gr
Φτιάξτε ένα υπέροχο και θρεπτικό brunch. Υλικά: 2 φέτες του τοστ 2 αβγά Αλάτι – πιπέρι 1 χοντρή φέτα Gouda ή γραβιέρα 1 φέτα αλλαντικό εάν είναι στις προτιμήσεις σας 2 κ σ σάλτσα ντομάτας Λίγο ελαιόλαδο για σοτάρισμα Εκτέλεση: Σε μετρίου μεγέθους τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, ανοίγετε την ένταση στο μέτριο προς δυνατό και […]
13:22 20/03/2023

Στιφάδο με θαλασσινά

Newsbeast.gr
Υλικά 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 1/4 κ. γλ. τριμμένο κόκκινο πιπέρι 3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί 1 συσκευασία ντομάτες σε κύβους μικρού μεγέθους 2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών 1 φύλλο δάφνης Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 12 μύδια, καθαρισμένα 1/2 κιλό χτένια, καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου, κομμένα σε κομμάτια 3/4 της ίντσας 250 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες 8 μεγάλα χτένια 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού Μάραθο ψιλοκομμένο Εκτέλεση Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτ
11:56 20/03/2023

Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας και νιόκι

Newsbeast.gr
Υλικά 700 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμυδάκι, κομμένο σε κύβους 225 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 1 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 πρέζα θρυμματισμένου κόκκινου πιπεριού 1 πακέτο νιόκι 3/4 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα 3 φλ. τσαγιού σπανάκι Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει χρ
12:12 17/03/2023

Γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού

Newsbeast.gr
Υλικά 700 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin 1/4 φλ. τσαγιού μέλι 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού Ξύσμα από 1 λεμόνι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου Εκτέλεση Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε καλά τη σάλτσα hoisin με το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση. Σε μια σακούλα φαγητού μεγέθους λίτρου ή σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις γαρίδες και το μείγμα hoisin -μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά έως όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τοπ
11:56 16/03/2023

Εύκολη μακαρονασαλάτα με μανιτάρια

govastileto.gr
Για τους λάτρεις των μανιταριών. Υλικά: 500 γρ. τριβελάκι ολικής 2 κ.σ. βούτυρο 400 γρ. μανιτάρια, λευκά 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή 2 κ.σ. ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο 3 κ.σ. κουκουνάρι 1 κ.σ. ρίγανη 1/2 μπούκοβο (προαιρετικά) 1/2 κούπα μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: Γεμίζουμε μια […]
12:02 13/03/2023

Λαχταριστά κανελόνια με σπανάκι, ανθότυρο και μπεσαμέλ

govastileto.gr
Υλικά: 250g κανελόνια Για την γέμιση 800g γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 2 πράσα, ψιλοκομμένα 2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 30ml ελαιόλαδο 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο 1 αυγό Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αλάτι Για την μπεσαμέλ 1.200ml γάλα 3 κ.σ. αλεύρι 3 κ.σ. κόρν φλάουρ 30 γρ. βούτυρο 2 […]
09:06 11/03/2023

Νιόκι με γαρίδες σε κρεμώδη σάλτσα σκόρδου- παρμεζάνας

Newsbeast.gr
Υλικά 1 πακέτο νιόκι 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού Για τη σάλτσα: 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, ή περισσότερο, ανάλογα με τις ανάγκες 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση Εκτέλεση Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκε
11:10 10/03/2023

Αυγά γεμιστά με κρέμα αβοκάντο

Newsbeast.gr
Υλικά 6 μεγάλα αυγά 2 φέτες μπέικον, σε κύβους 1 αβοκάντο, κομμένο στη μέση 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού Ξύσμα από 1 λεμόνι Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν Εκτέλεση Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 6-8 λεπτά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, αφήστε το στην άκρη. Τοποθετήστε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Φέρτε τα σε βρασμό και μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό. Καλύψτε τα αυγά με ένα καπάκι και αποσύρετε
10:36 09/03/2023

Πατάτες γλυκοκολοκύθας με παρμεζάνα

Newsbeast.gr
Υλικά 1 μέτρια κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μπαστουνάκια 1 κ. σ. ελαιόλαδο 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη Πιπέρι καγιέν Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Τοποθετήστε τα μπαστουνάκια γλυκοκολοκύθας σε μονή στρώση στο προετοιμασμένο ταψί. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και το πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 25- 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές οι πατάτες. Σερβίρε
11:08 08/03/2023

Χοιρινές μπριζόλες με δενδρολίβανο και σκόρδο

Newsbeast.gr
Υλικά 4 χοιρινές μπριζόλες 1 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο 1 κ. σ. ελαιόλαδο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τις χοιρινές μπριζόλες. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, το δενδρολίβανο και το σκόρδο. Βάλτε το στην άκρη. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε τις μπριζόλες. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, 4 λεπτά, γυρίστε και ψήστε άλλα 4 λεπτά. Αλείψτε γενναιόδωρα με βούτυρο σκόρδου. Τοποθετήστε το τηγάνι στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν, 10-12 λεπτά. Σερβίρετε με περισσότερο βούτυρο σκόρδου.
11:34 07/03/2023

Χοιρινά σουβλάκια σε BBQ

lykavitos.gr
Για 8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό κρέας σπάλα - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη - Λεμόνια για το τέλος
15:30 05/03/2023

Στήθος κοτόπουλο με σκορδάτη σάλτσα λεμονιού

Newsbeast.gr
Υλικά 4 μικρά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1/2 μέτριο κρεμμυδάκι, σε κύβους 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού Εκτέλεση Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο κατά βούληση Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει, περίπου 4-5 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και χρησιμοποιώντας λαβίδα, γυρίστε το και μαγειρέψτε το, σκεπασμένο, μέχρι να ψηθε
12:18 05/03/2023

Οι πιο εύκολες και νόστιμες ψητές γλυκοπατάτες

Newsbeast.gr
Υλικά 4 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες 4 κ. σ. βούτυρο Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Ελαιόλαδο, προαιρετικά Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες και τρυπήστε με ένα πιρούνι. Τρίψτε τις εξωτερικές πλευρές με λίγο ελαιόλαδο, αν σκοπεύετε να φάτε τη φλούδα. Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν, 45 έως 50 λεπτά. Αφήστε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν, ανοίξτε τις κορυφές με ένα μαχαίρι και βάλτε από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο. Αλατοπιπερώστε πριν το σερβίρισμα.
20:40 04/03/2023

Εύκολη συνταγή για ομελέτα φούρνου με τυρί

govastileto.gr
Εύκολη συνταγή για ομελέτα στον φούρνο. Υλικά: 250ml γάλα φρέσκο ελαφρύ 1,5% λιπαρά 200γρ. φέτα 8 αυγά 1 κρεμμύδι 3κ.σ. ελαιόλαδο 500γρ. σπανάκι, καθαρισμένο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και θρυματίστε την φέτα με τα χέρια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σπανάκι, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε για περίπου 6 […]
09:02 04/03/2023

Μύδια με σάλτσα ντομάτας και σκόρδου

Newsbeast.gr
Υλικά 1 κιλό μύδια, πολύ καλά καθαρισμένα 2 κ. σ. βούτυρο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους 1/2 κ. γλ. λευκό ξηρό κρασί 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Ψητό ψωμί, για το σερβίρισμα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί και να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τους κύβους ντομάτας, το κρασί και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε τα μύδια και σιγοβράστε μέχρι να αν
11:32 03/03/2023

Σπιτικό cheeseburger

Newsbeast.gr
Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα 1/4 φλ. τσαγιού κέτσαπ 3 κ. σ. τουρσί 1 κ. σ. μουστάρδα 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1 κ. σ. λάδι 6 φέτες τυρί τσένταρ Για το σερβίρισμα: Ψωμάκια για χάμπουργκερ, μαρούλι ρόμα, ντομάτα σε φέτες, κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες, ψιλοκομμένες πίκλες Εκτέλεση Φτιάξτε τη σος: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, το τουρσί  και τη μουστάρδα και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το μοσχαρίσιο κρέας, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή καθαρά χέρια, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σχηματίστε 6 μπιφτέ
10:40 02/03/2023

Σολομός καραμελωμένος με μέλι και σκόρδο

Newsbeast.gr
Υλικά 4 φιλέτα σολομού, σκουπισμένα με χαρτί κουζίνας 1/3 φλ. τσαγιού μέλι 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας 2 κ. σ. χυμό λεμονιού 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού 3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μοιρασμένο 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες Αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε δύο κουταλιές λάδι. Όταν το λάδι είναι καυτό προσθέστε τον σολομό με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε τον σολομό μέχρι να πάρει βαθύ χρώμα, περίπου 6 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τον
12:40 01/03/2023

Γευστική αποκάλυψη: Γαρίδες κοκκινιστές, με ούζο

koolnews.gr
Αν και οι περισσότεροι συνδέουν τα κυριακάτικα τραπέζια με κρέας, ο Μίλτος Καρούμπας προτείνει κάτι διαφορετικό μα ταυτόχρονα απόλυτα λαχταριστό. Κοκκινιστές γαρίδες μαγειρεμένες με φρέσκια ντομάτα συνοδεύονται με ούζο και απογειώνουν τις έξι αισθήσεις!   Υλικά 500 γραμμ. γαρίδες 1 κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 70 ml. ούζο Αλάτι […]
13:28 28/02/2023

Σολομός με σάλτσα κρέμας σκόρδου

Newsbeast.gr
Υλικά 4 φιλέτα σολομού Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση 1 1/2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 μέτριο κρεμμυδάκι, κομμένο σε κύβους 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 3 φλ. τσαγιού σπανάκι 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες Εκτέλεση Χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας, στεγνώστε και τις δύο πλευρές των φιλέτων σολομού. Αλατίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα φιλέτα σολομού στο τηγάνι, με την πέτσα προς
12:28 26/02/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load